8 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 17°

Četvrtak

02.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Iz ogranka SPC u Crnoj Gori potpaljuju litije u Beogradu, tvrdi srpski portal

Religija

Tag Gallery
Comments 3

Iz ogranka SPC u Crnoj Gori potpaljuju litije u Beogradu, tvrdi srpski portal

Autor: Antena M

  • Viber

Priredio: V.J.

Ne pokoravamo se komandi Irineja Bulovića — prenosi srpski portal „Стање ствари” objavu Željka Poznanovića, aktiviste litija u Beogradu protiv prihvatanja francusko-njemačkoga plana za Kosovo.

Crkva Srbije (SPC) zvanično nije podržala ova okupljanja. Bulović je član i portparol Sinoda Patrijaršije u Beogradu, koja je ranije saopštila da „svakog petka tokom vaskršnjega posta u hramovima služi moleban za srpski narod i svetinje na Kosovu“. To se odnosi i na ogranak u Crnoj Gori — eparhije crnogorsko-primorsku i budimljansko-nikšićku.

Poznanović tvrdi da se „Irinej Bulović u svome padu poistovjetio sa Crkvom (Crkvom Srbije), ili je možda u svojoj prelesti zamislio Crkvu koja se bavi pede...a i jogom, a ne Makedonijom i Kosovom”.

„Narod je tražio odgovor od Crkve o francusko-njemačkome planu i dobio ga od mitropolita JOANIKIJA, koji je odlučno rekao da je taj plan neprihvatljiv”, piše Poznanović.

Naime, Mićović je za Radio „Svetigora” 17. marta kazao da „taj sporazum od strane Srbije nije potpisan”.

„Međutim, ako je tekst sporazuma definisan kao okvir za dalje pregovore, a u njemu se Kosovo tretira kao nezavisna država, onda je on u potpunosti NEPRIHVATLJIV“.

Istoga dana, 17. marta, sveštenik ogranka Crkve Srbije Slobodan Jokić, tokom „molebana” u Nikšiću — navodi portal „СРБИН.инфо” — kazao je kako je „do danas ćutao i čekao”.

„Dosta je!” — nastavio je Jokić. „Ne damo naše Kosovo i Metohiju! Tako smo ćutali i molitveno stražili kada su htjeli da nam uzmu svetinje i onda smo rekli: Ne damo svetinje!”

Aktivista litija u Beogradu, Željo Poznanović — prenosi „Стање ствари” — kaže kako je „vatra litija s blagoslovom episkopa zapaljena u Srbiji i rasplamsaće se u masovne litije koje će voditi časni sveštenici i episkopi”.

Za litiju, koja je juče krenula od zgrade Patrijaršije u centru Beograda, Poznanović je, između ostaloga, zahvalio „našoj BRAĆI IZ CRNE GORE”.

Iz „Miholjskoga zbora”, NVO bliske ovdašnjem ogranku Crkve Srbije, ranije su objavili da su njihovi aktivisti učestvovali u prethodnim beogradskim litijama.

I jučerašnji „krsni hod organizuje pravoslavno udruženje ’Miholjski zbor’”, piše „СРБИН.инфо”.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Мојсије

Познановић је храбро иступио, Иринеј Палпатин Буловић је, изгледа, портпарол Ситха у Бг, мисли да је господар живота, но пре je господар смрти. Грудва литија је кренула и претвориће се у лавину!

Marijana

Obavezno litije ni manje ni vise vec onakve kakve ste organizovali u Crnu Goru! Odakle ste krenuli tamo i da zavrsite, srbija i beograd!

madrid

Podržavam litije u Beogradu. Da budu što masovnije i da traju duže nego kod nas. Litije se vraćaju kući.