12 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 6°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Pope, okle ti kuća od 3 miliona! Udbaš, satana-dželat, kantoprevrtač… a Putin sve zna

Religija

Tag Gallery
Comments 2

Pope, okle ti kuća od 3 miliona! Udbaš, satana-dželat, kantoprevrtač… a Putin sve zna

Autor: Antena M

  • Viber

Priredio: V.J.

Poštujem Jovana Plamenca, ali sve što mu je rekao Džomić je na mjestu. Ništa slagao nije. Śedi krivo, ali zbori pravo — jedna je od objava u polemici između fanova dvojice srpskih sveštenika.

Jovan Plamenac, nesvršeni student astronomije, svojevremeno tvrdio da je novinar — a posljednjih je godina paroh ogranka Crkve Srbije (SPC) u Baru — prije nekoliko dana objavio je, između ostaloga, da je Aleksandar Vučić „kada je ono bio na śednici [arhijerejskoga] sabora, iz svoje tašne izvadio KOMPROMITUJUĆI MATERIJAL koji mu je pripremila BIA i rekao episkopima ponaosob: ovo si radio, ovđe si snimljen”. Zbog prihvatanja francusko-njemačkoga sporazuma o Kosovu, Plamenac prenosi kako „ćutanje episkopata SPC u narodu raspaljuje sumnje i priče da je PATRIJARH UCIJENJEN”.

Sa svoje strane, Velibor Džomić (lijevo na slici gore), iz Beograda — tamo se preselio sredinom 2021, stambeno, finansijski i statusno sjajno zbrunut nakon misije koju je uspješno obavio u Crnoj Gori — odgovorio je Plamencu da „ovakvo pitanje, nažalost, javno su postavljali i postavljaju samo OKORJELI BEZBOŽNICI!”

„Barski protojerej je mogao, ali pred Crkvenim sudom Mitropolije nije pokrenuo postupak u kome bi se Zdravko Krivokapić i Aleksa Bečić, kao i oni članovi Vlade Crne Gore koji su priznali i priznavali tzv. Republiku Kosovo od 2008. do danas, ISKLJUČILI IZ CRKVE”, napisao je Domić, sada „desna ruka” patrijarhu Srbije Porfiriju-Prlu Periću za pravnu i izgleda još neke oblasti.

Džomić je ljetos bio u Podgorici s Perićem kada je ovaj s Dritanom Abazovićem potpisao „temeljni ugovor”, a prethodno je kod bivšega ministra pravde Vladimira Leposavića lično izvadio „uvjerenje” s falsifikatom da je Mitropolija crnogorsko-primorska, stvarno osnovana 1931, navodno „osnovana 1219. godine”…

Polemika Džomića i Plamenca, dakle, raspalila je strasti na društvenim mrežama među ovdašnjim svetosavcima.

Mladen Zagarčanin iz Bara, obratio se jednom od Džomićevih fanova: „Što ti znaš ko je Džomić?”

„Pođi pitaj vladiku [Joanikija Mićovića] pa će ti reći ko je UDBAŠ u Crkvi i zašto ga je makao. Ko je bio DPS u sred Mitropolije? Sad je skočio u Vučićeva jasla, a priklonio bi se svakome samo da može da uživa u blagodetima vlasti. Kako je podilazio DPS-u tako podilazi i onom... Poltron”, tvrdi Zagarčanin.

Goran Ječmenica iz Podgorice tek sada se priśeća:

„Prije neku godinu, mi vjernici iz crkve sv. Đorđa smo čekali da počne liturgija u 8 ujutro kao i svake neđelje. Toga jutra liturgija je počela u 9:30 jer smo čekali Velibora Džomića da se udostoji da dođe”.

„Kad je došao”, nastavlja Ječmenica, „prošao je iza ikonostasa i dveri i zaśeo na tronu sa kojeg nije ustao ni jedan put. Po završetku liturgije je izašao iz crkve i zapalio cigar”.

Veli Ječmenica i da „najbolje mi mirjani iz te crkve znamo kakav je bio Džomić i koliko je izdušivao i liječio neke komplekse na mrčene crkvenjake, koje je otpuštao i kažnjavao bez razloga često i vičući na njih”.

„Nek mi Bog oprosti, ali za nas ON NIKAD NIJE BIO SVEŠTENO LICE”.

I Zdravko V. Stanišić iz Podgorice se priśetio kako je „više puta vidio Velibora sa Mugijem, ex gradonačelnikom, nego što sam srio jednoga moga komšiju na spratu u potonjih 30 godina”.

„Nijesu ni ovi ‘naši’ zaostajali za Veliborom: više se Amfilohije sastajao sa Svetom i Milom nego sa nama ‘ostalima’”, tvrdi Dragan Veković iz Berana.

Slobodan Zejak iz Podgorice misli da „treba izdržati na tom putu kao što su išli i Đed (Amfilohije) i Tasa (Atanasije Jevtić); a što se tiče CG i to će se srediti... polako... samo da Vučić ne potpiše, na to treba da vodi računa protojerej Džomić, jer kao pravnik zna da je to kapitulacija”.

„Šta tačno će se srediti u CG?”, pita ga Miloš Cvetinović. „Priznali su nezavisnu lažnu državu Kosovo. Ušli su u NATO. Uveli su sankcije Rusiji i otvoreno rade protiv Rusije. I tu politiku slijedi i Milo i kasnije Zdravko i danas Jakov, koji kaže da je nezavisnost Kosova neupitna i da nema nazad”.

Zejak mu odgovara: „Znaju Rusi i Putin sva dešavanja i situaciju u CG... dolaze Rusi u CG i pričali smo”.

Dejan Radunović, koji na naslovnici profila ima sliku s Amfilohijem Radovićem, poručuje: „Razmisli ti, odbjegli Popo u Beograd, kad ođe počne da se klupko razmotava, ‘oćeš li đe bit pomenut u kakvu priču!!! Crna Gora je mala sve se zna... zna se za ‘Splendid’, ‘Mašu’, ‘Grand’...”

Boban Iković iz Tivta poručuje, vjerovatno, opet Džomiću: „Samo kuća ti vrijedi 3 meleona… okle pope!”

„Stari udbaš”, tvrdi jedan učesnik u polemici, ne precizirajući na koga misli.

Vasiljka Dožić piše: „SATANA-DŽELAT!”

Aleksandra Andrić procijenjuje da je Džomić u pravu: „Poenta je u tome da se stanje stvari i mišljenje traži od Sinoda, a ne na društvenim mrežama. Jer, otac Jovan Plamenac nije laik, odnosno nije svjetovno već duhovno lice. I tu je u pravu pisac teksta”.

„KANTOPREVRTAČ”, tvrdi Branka Raičević iz Bara.

„Pi”, glasi jedan od komentara.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

sds

Ovaj tekst autenticno prikazuje razmisljanje prośecnog stanovnika CG. Treba stvarno sve prebaciti na salu i gledati sa strane sta rade ovi nasi ''mozgovi'' i ''filozofi''. Svi sve znaju i svako ekspert za sve. Inace, e kako se presmijah dok sam citao ova prepucavanja, svaka cast za tekst Vladimire!

Vanja

Kolika samo ovca trebas biti da bi sat i po cekao Dzomica da se udostoji doci na jutarnju liturgiju? E, bas ste vjerno stado.