24 °

max 25 ° / min 15 °

Subota

18.05.

25° / 15°

Nedjelja

19.05.

26° / 18°

Ponedjeljak

20.05.

26° / 17°

Utorak

21.05.

27° / 17°

Srijeda

22.05.

21° / 15°

Četvrtak

23.05.

23° / 14°

Petak

24.05.

26° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Crkva Srbije opet veliča koljače: Episkop Ostojić tvrdi da su partizani zločinci jer su sa mrtvim četnicima napunili jame

Religija

Comments 8

Crkva Srbije opet veliča koljače: Episkop Ostojić tvrdi da su partizani zločinci jer su sa mrtvim četnicima napunili jame

Autor: Antena M

  • Viber

Priredio: V.J.

Metodije Ostojić, episkop područne eparhije budimljansko-nikšićke Crkve Srbije (SPC), služio je danas, 8. avgusta, obred četnicima u selu Gornje Zaostro kod Berana. Taj obred nazvali su pomen stradalim žrtvama i pripadnicima Jugoslovenske kraljevske vojske u otadžbini u Drugome svjetskome ratu”.

Na Krnovo idemo sad, mi ne znamo kuda sve hodamo po kostima naših đedova, ne naših predaka davnih; na Krnovu je pobijeno nekoliko stotina nenaoružanih mladića bez suda i presude od partizanskih jedinica `44. godine, strijeljani u dolinama i vrtačama”, rekao je Ostojić.

Za četnike trrdi da su oni život položili za ono za šta su se zakleli, za krst časni i slobodu zlatnu”.

Komunisti su svakakve zločine radili, ali mi koji sljedujemo za istinom smijemo reći istinu: da su jame napunili”, veeli Ostojić.

Sasluživala mu je grupa svetosavskih sveštenika.

Skupu je prisustvovalo i nekoliko osoba u četničkim kostimima.

Napominjemo, u Gornjem Zaostru kod Berana je početkom 1942. bio prvi četnički štab Pavle Đurišića, odgovornog, između ostalog, za četničke masakre nad civilnim stanovništvom u Crnoj Gori.

Crkva Srbije je podržavala i sada podržava srpske lidere koji su zbog ratnih zločina 1990-ih, uključujući i genocid u Srebrenici, pravosnažno osuđeni pred ICTY u Hagu.

Episkop Ostojić, izbjeglica rodom iz Sarajeva, i prošle godine je u tom selu održao isti obred četničkim koljačima. Nedavno je Nikšiću parastosirao i za Dragoljuba-Dražu Mihailovića.

Četnički parastos u Nikšiću episkopa Ostojića, prisustvovali opštinski čelnici i ambasador Rusije

Komentari (8)

POŠALJI KOMENTAR

Orlov krš

Slike četničkih koljača govore više od riječi.Govore o monstruoznosti zločinaca i njihovom krvavom piru nad nedužnim.civilima! Da je ovo normalna država to,,parastosiranje''fašistima bilo bi zabranjeno,kao što je bilo u bivšoj državi.

Petar

Ovi su se ljudi pomamili,kakvi su im ovo gestovi te se za ramena drze da se ujedine sa ovim u centar. Kakva je nekad bila beranska gimnazija i davala intelektualce prve klase a sad se spalo da ih pastir vodi i to jos ne neki lokalni no ih uci tudjim obicajima da ka sektasi timski u zemlju gledaju.

Jezivo

Izgleda da je endemski otrov zločinaca razliven u krvi njihovih potomaka.Zlo je ponovo izašlo medju čestite ljude.Problem je što mislimo da će njihovu zločinačku ćud država kazniti.Tako su mislile i sve žrtve ovih maloumnika sa kamom.Oni jedino poštuju silu jer su kukavice kada se sa njom suoče.