14 °

max 23 ° / min 14 °

Četvrtak

09.05.

23° / 14°

Petak

10.05.

22° / 13°

Subota

11.05.

22° / 12°

Nedjelja

12.05.

21° / 12°

Ponedjeljak

13.05.

21° / 12°

Utorak

14.05.

20° / 14°

Srijeda

15.05.

20° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Četnički parastos u Nikšiću episkopa Ostojića, prisustvovali opštinski čelnici i ambasador Rusije

Religija

Tag Gallery
Comments 21

Četnički parastos u Nikšiću episkopa Ostojića, prisustvovali opštinski čelnici i ambasador Rusije

Autor: Antena M

  • Viber

Priredio: V.J.

U nikšićkom sabornom hramu Svetoga Vasilija Ostroškog — zadužbini knjaza Nikole I Petrovića-Njegoša! — juče, 17. jula, služeni su obredi, između ostaloga parastos ratnome zločincu Dragoljubu Mihailoviću.

Obrede je, kako navodi zvanični sajt područne eparhije budimljansko-nikšićke Crkve Srbije (SPC), predvodio episkop Metodije Ostojić.

Ostojić je, piše na sajtu, „služio sa sveštenstvom, na praznik Svetih carskih novomučenika Romanovih, 17. jula 2023. godine, liturgiju”, a „nakon liturgije odslužen je parastos ktitorima, sveštenoslužiteljima i dobrotvorima Sabornog hrama Svetog Vasilija Ostroškog u Nikšiću, kao i generalu Jugoslovenske vojske u otadžbini DRAGOLJUBU MIHAILOVIĆU, koji je postradao na današnji dan 1946. godine”.

Obrativši se prisutnima — među kojima su bili čelnici opštinske administracije Marko Kovačević (NSD) i Nemanja Vuković (Demokratska CG Aleksa Bečić) — Ostojić tvrdi da je „Rusija nada za čitav slobodoljubivi svijetu”.

„U svetoj Rusiji je nada za spasenje ne samo pravoslavnih naroda, nego čitave Evrope i svijeta”.

Metodije Ostojić je početkom 1990-ih iz rodnoga Sarajeva u Crnu Goru pristigao kao izbjeglica. On je juče na mitri imao jedan od ruskih grbova.

Skupu je prisustvovao i Vladislav Maslenikov ambasador Ruske Federacije u Crnoj Gori.

Rusija (SSSR) bila je saveznica Titovih snaga koje su porazile četničke jedinice.

Komentari (21)

POŠALJI KOMENTAR

Feniks

@Crnogorac, taj film je petparačka glupost, zasnovana na neistini. Uostalom, kad su to Njemci zarobili Dražinu porodicu? Taj igrani, i to loše igrani, propagandni film, najvjerovatnije je finansiran od izbjegle Vlade Petra II iz Londonu,u osvit kapitulac. Italije...

Crnogorac

@nenad_mne Pošaljite neki naslov o tom spasavanju ali bez komunističkih izvora. Ako želite baš pošteno imate na yt: - Return to the Battlefields Halyard Mission Yugoslavia I dodatno: - Četnici-Američki igrani film iz 1943. godine Veoma ćete se iznenaditi.

Crnogorac

@nenad_mne Nemam namjeru da umanjujem značaj partizana. Zaista nisam znao za taj podatak od 2010 spasenih US pilota od strane partizana. Ako je tako, to mi je drago. O podvizima partizana i o izdaji četnika smo naučeni a da i nismo to htjeli. Ali da li je to sve baš tako!?