24 °

max 36 ° / min 21 °

Subota

27.07.

36° / 21°

Nedjelja

28.07.

38° / 23°

Ponedjeljak

29.07.

38° / 25°

Utorak

30.07.

36° / 22°

Srijeda

31.07.

37° / 20°

Četvrtak

01.08.

38° / 22°

Petak

02.08.

36° / 22°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Mihailo: Badnji dan i Božić da proslavite u ljubavi, miru i slozi

Religija

Comments 3

Mihailo: Badnji dan i Božić da proslavite u ljubavi, miru i slozi

Izvor: Antena M

Autor: Antena M

  • Viber

Crnogorci i Crnogorke, braćo i sestre i poštovani vjernici! Bliže se Badnji dan i Božić koji se slavi kao najradosniji hrišćanski praznik. Kod Crnogoraca Božićno slavlje počinje na Badnji dan, već u osvit zore, navodi u božićnoj poslanici mitropolit Mihailo.

“Puni božanske ljubavi slavimo rođenje Isusa Hrista, Spasitelja svijeta. „Dijete nam je rođeno“. Bog je poželio da ljudima postane blizak i shvatljiv. Postao je jedan od nas. Izašao je iz božanskog prostora u ljudski i tada, na Božić, ne zemlji je počela da se piše istorija Boga, a na nebu počinje zapisivanje istorije svakog čovjeka. Isus Hristos sa neba je sišao među nas da spasi ljudski rod od propasti i pokaže kako ga ljudi mogu pronaći. Jevanđelist Luka svjedoči: „Danas vam se u gradu Davidovu rodio Spasitelj“. Od toga dana Božić je praznik Boga živoga među ljudima. U patnji svakog čovjeka ponovo se rađa Isus Hristos“, naveo je Mihailo.

“Svjedoci smo da se na ovom svijetu neprekidno vode ratovi. Nailazimo na teškoće, nerazumijevanja, napetosti, sukobe, stradanja, smrti nevine đece i nedužnih ljudi. Zato našu pažnju moramo posebno obratiti na božansku ljubav. Samo iz nje možemo shvatiti i izvući pouku kako je moguće vrijedno paziti, poštovati, voljeti jedni druge i težiti mirnom suživotu. Naše društvo je danas prepuno neiskrenosti, laži i prevara. Laži se šire na mnoštvo načina, kako bi nam život trovale, uništile naše međuljudske odnose, zavadile ljude i podstakle nas na svađe, nemire i mržnju“, upozorio je Mihailo.

“Prihvatanje ljubavi je snaga koja povezuje Boga i čovjeka. Ljubav je izvor mira među ljudima. Zato se otvorimo božanskoj ljubavi koja se na nas izliva, da nas sve ispuni najvećom radošću i nepokolebljivom Hristovom vjerom u milosrđe, dobročinstvo i plemenitost. Dužnost mi je i prijatna obaveza da vas kao poglavar Crnogorske pravoslavne crkve sve pozdravim, blagoslovim i poželim da Badnji dan i Božić proslavite u ljubavi, miru i slozi, kao što je vjekovima radio crnogorski narod na ovom crnogorskom tlu punom istorijskih bura i potresa. Zato se pomolimo Gospodu Bogu Spasitelju našem da nas napoji lučama svjetlosti svoje i izbavi od tame. Neka vas ovaj dan i svi dolazeći obasjaju srećom, ljubavlju, blagostanjem i mirom Božjim. Hristos se rodi! Vaistinu se rodi!“, poručio je Mihailo.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

jovo

Je li njih BIA i/ili FSB podijelio ili nepamet. Nema o tome analitičkih članaka - a trebalo bi ih bit!