17 °

max 19 ° / min 10 °

Subota

04.05.

19° / 10°

Nedjelja

05.05.

21° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

22° / 12°

Četvrtak

09.05.

18° / 13°

Petak

10.05.

19° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Grupa civila zloupotrebljava Mihaila – saopštenje iz Crnogorske pravoslavne crkve

Religija

Comments 0

Grupa civila zloupotrebljava Mihaila – saopštenje iz Crnogorske pravoslavne crkve

Autor: Antena M

  • Viber

Kao JEDINO SVEŠTENSTVO pod omoforom Crnogorske pravoslavne crkve, dužni smo pred Gospodom i crnogorskom javnošću reagovati na najavljeni okrugli sto, koji organizuje grupa civila oko umirovljenog mitropolita Mihaila, zloupotrebljavajući njegovu duboku starost — navodi se u saopštenju dostavljenom „Anteni M”.

Sveštenici pišu da su među učesnicima izvjesnog „okruglog stola” ne samo osobe koje nijesu praktični vjernici, nego i pripadnici drugih konfesija.

„Zaista smo začuđeni odazivom najavljenih učesnika, budući da mnoge, za sve ove godine, nijesmo primijetili na bilo kojem Bogosluženju. Uz dužno poštovanje prema našoj braći druge vjere, mi se ne miješamo u pitanja njihovih vjerskih zajednica”. 

„Sveštenstvo je dovedeno do ruba egzistencije, omalovažavano od strane civila bliskih umirovljenom Mitropolitu, koji su nametnuti i date su im funkcije mimo Svetih Kanona i ustrojstva Crkve”, piše između ostaloga u saopštenju.

„Ukoliko želite dobrobit Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi onda vi, gospodo, sa svojim familijama uzmite učešća na Svetim Liturgijama, makar neđeljom na Cetinju, Niksicu ili Podgorici. To je najviše sto tražimo do vas”. 

„Takođe, obavještavamo sve da prisustvom na ovom ‘skupu’ učestvuju u pokušaju rušenja Crnogorske pravoslavne crkve i daju legitimitet onima koji su više puta omalovažavali i vrijeđali okupljene (3. septembra prošle godine) na Opštecrnogorskom zboru — najvećoj istorijskoj tradicionalnoj instituciji crnogorskog naroda”.

„Ne duvajte u prazne mjehove uzaludnih pokušaja da promijenite volju crnogorskog pravoslavnog naroda”.

„Pozivamo sve ljude dobre volje da se pripremimo za Veliki post u molitvi i pokajanju, okupljeni za trpezom ljubavi Božije, na Svetoj Liturgiji”.

Saopštenje potpisuju: - protojerej stavrofor Milutin Cvijić; - protojerej-stavrofor Dragan Pavlović; - protojerej Milomir Mihajlović; - protojerej Stefan Marković; - protojerej Ilijia Vujović; - protojerej Neđeljko Furtula; - jerej Nikola Poleksić.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR