17 °

max 19 ° / min 7 °

Ponedjeljak

30.03.

19° / 7°

Utorak

31.03.

15° / 8°

Srijeda

01.04.

7° / 3°

Četvrtak

02.04.

11° / 2°

Petak

03.04.

14° / 4°

Subota

04.04.

15° / 8°

Nedjelja

05.04.

19° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Izgradnja fudbalskog terena na Cetinju teče po planu

Ekonomija

Comments 0

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Izgradnja fudbalskog terena na Cetinju teče po planu

Direktor Uprave javnih radova Rešad Nuhodžić i gradonačelnik Prijestonice Aleksandar Kašćelan obišli su danas radove na Univerzitetskom kompleksu i novom fudbalskom stadionu na Cetinju, saopšteno je iz Uprave javnih radova.

Oni su, tom prilikom, istakli značaj ovih projekata za studente i sportiste, ne samo sa Cetinja, već i iz drugih crnogorskih gradova.

Direktor Nuhodžić i gradonačelnik Kašćelan su u razgovoru sa izvođačem i nadzorom na projektu uređenja dijela terena Univerzitetskog kompleksa fakulteta umjetnosti i nabavke opreme za Fakultet likovne umjetnosti naglasili potrebu za intenziviranjem radova, kako bi objekat bio spreman za postupak tehničkog pregleda i predaje krajnjem korisniku u ugovorenom roku, početkom oktobra ove godine.

Radnici danilovgradske kompanije “Eurozoks” trenutno pripremaju teren za betoniranje staza i izgradnju pristupne saobraćajnice, a u toku je isporuka i montaža opreme, koja je naručena u skladu sa dogovorom sa krajnjim korisnikom, imajući u vidu specifičnu namjenu. Riječ je o nabavci kancelarijske i opreme neophodne za održavanje stručne nastave iz smjera slikarstva, vajarstva, fotografije i dizajna, pojasnili su iz UJR.

Vlada Crne Gore je za ovaj projekat opredijelila skoro 1,2 miliona eura.

Nuhodžić i Kašćelan su takođe pośetili gradilište fudbalskog stadiona, đe je u toku izrada betonske konstrukcije na Istočnoj i Zapadnoj tribini, radovi na mreži fekalne kanalizacije, kao i priprema za izradu tribinskih nosača.

Oni su u razgovoru sa predstavnicima izvođača radova “Erlanga”naglasili da radovi moraju biti usaglašeni sa najvišim građevinskim kriterijumima kada je riječ o velikim sportskim objektima.

"Rok za izgradnju stadiona na Cetinju je kraj naredne godine, a radovi se trenutno odvijaju planiranom dinamikom.
Ovaj značajan sportski projekat realizuju Vlada Crne Gore, Prijestonica Cetinje i Fudbalski savez Crne Gore, pri čemu će Vlada kroz kapitalni budžet zaključno sa idućom godinom investirati oko 4,4 miliona eura. Vrijednost kompletne investicije iznosi blizu 8,8 miliona eura", navodi se u saopštenju.

Stadion će imati kapacitet 5.192 mjesta, čime će biti ispunjeni UEFA kriterijumi za odigravanje međunarodnih i reprezentativnih utakmica.

Prema njihovim riječima, projektom je predviđeno da na istočnoj tribini budu 2.103 mjesta i 98 u ložama, dok je kapacitet zapadne tribine 2.129 gledalaca i 145 u ložama. Śeverni dio stadiona raspolagaće sa 717 mjesta, a južni prizemni dio opredijeljen je za komercijalne sadržaje.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR