18 °

max 21 ° / min 13 °

Subota

30.05.

21° / 13°

Nedjelja

31.05.

20° / 14°

Ponedjeljak

01.06.

23° / 12°

Utorak

02.06.

23° / 14°

Srijeda

03.06.

23° / 12°

Četvrtak

04.06.

22° / 15°

Petak

05.06.

24° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Pregovori sa Ministarstvom finansija naredne sedmice

Ekonomija

Comments 0

Izvor: Mina

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Pregovori sa Ministarstvom finansija naredne sedmice

Sindikat prosvjete trebalo bi naredne sedmice da pregovara sa Ministarstvom finansija o povećanju plata prosvjetnim radnicima, kazao je predsjednik te radničke organizacije Zvonko Pavićević i ponovio da oni neće odustati od zahtjeva da to povećanje bude deset odsto.

Pavićević je agenciji MINA kazao da su pregovori sa Ministarstvom prosvjete završeni, i da sada njihov zahtjev razmatraju veće instance - Ministarstvo finansija, uži kabinet i Vlada.

On je podsjetio da su pregovori o povećanju zarada počeli još u aprilu, i da su formirane radne grupe koje su radile na usklađivanju novog kolektivnog ugovora.

„Komisije su to završile, i dalje je to upućeno prema Ministarstvu finansija, odnosno prema Vladi. Očekujemo da tokom sljedeće nedjelje nastavimo razgovore i pregovore“, rekao je Pavićević.

Na pitanje kakva su njihova očekivanja, on je rekao da je povećanje od deset odsto minimum i da se ispod toga teško može ići.

„Ne samo da očekujemo, nego mi zahtijevamo da to bude deset odsto za zaposlene u prosvjeti“, istakao je Pavićević.

Upitan kada bi pregovori mogli biti okončani, on je rekao da sve što bude dogovoreno mora da se ukalkuliše u budžet za narednu godinu, koji Skupština usvaja do kraja decembra.

„Ako bude manja ponuda od deset odsto, to će opet organi Sindikata da razmatraju, zato i postoje pregovori. Ali, naš čvrsti stav je da je sve ispod deset odsto neprihvatljivo“, kazao je Pavićević.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR