11 °

max 20 ° / min 12 °

Četvrtak

01.10.

20° / 12°

Petak

02.10.

23° / 15°

Subota

03.10.

27° / 18°

Nedjelja

04.10.

22° / 19°

Ponedjeljak

05.10.

22° / 18°

Utorak

06.10.

21° / 16°

Srijeda

07.10.

21° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
SDP: Odbijena rasprava o paketu reformskih zakona, ali nećemo odustati

Izvor: Foto: SDP

Ekonomija

Comments 0

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

SDP: Odbijena rasprava o paketu reformskih zakona, ali nećemo odustati

Poslanici DPS-a odbili su da uvrste u dnevni red današnjeg zasijedanja paket reformskih ekonomsko-socijalnih zakona koje je predložila Socijaldemokratska partija, saopšteno je iz SDP-a. 

Prijedlog rezolucije SDP-a nije uvršten u dnevni red

DPS je odbio da u dnevni red uvrsti Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o penzijsko invalidskom osiguranju (PIO) kojim bi se omugućili značajno povoljniji uslovi za odlazak u penziju, kao i povećanje iznosa minimalne penzije, tvrde u SDP-u. 

"Ovim prijedlogom bi se, uz smanjenja broja godina za penzionisanje za muškarce na 66, a za žene na 64 godine starosti, brisala četvtina najlošijih nevezanih godina osiguranja, što bi značajno uvećalo iznos penzija za hiljade budućih penzionera.

Ove zakonske izmjene su inače dogovorene prije više od godinu, ali nažalost i pored urgencija predstavnika sindikata, stoji u ladici potpredsjednika Vlade Milutina Simovića i ministra socijalnog staranja Kemala Purišića. Time Vlada šalje jasnu poruku za 125.000 crnogorskih penzionera, čije su penzije danas poslije tri godine mandata ove Vlade manje 4%", naveo je u obrazloženju poslanik Raško Konjević.

Kako navode iz SDP-a, pored odbijanja prijedloga za smanjenje poreskih opterećenja na zarade koje su trenutno najveće u regionu, odbijeni je i prijedlog da se smanji iznos PDV na električnu energiju sa sadašnjih 21 na 7%, čime bi se anulirala povećanja cijena struje, ali i uvođenje posebnih nadoknada za obnovljive izvore energije koje je plenumu obrazložio poslanik Ranko Krivokapić. 

Klub poslanika SDP će nastaviti sa insistiranjem da se o ovim bitnim zakonima raspravlja u Skupštini Crne Gore, kako bi se pobošljao standard crnogorskih građana i zaštitila državna imovina", navode u saopštenju. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR