15 °

max 15 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

15° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 11°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Bar: Održan sastanak sa predstavnicima Evropske banke za obnovu i razvoj

Ekonomija

Comments 0

Bar: Održan sastanak sa predstavnicima Evropske banke za obnovu i razvoj

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Predsjednik Opština Bar Dušan Raičević, sa saradnicima, sastao se sa predstavnicima Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) - šefom kancelarije u Crnoj Gori Jaap Sprey-om i bankarom Radoslavom Ralevićem, saopšteno je iz Opštine Bar.

Na sastanku je bilo riječi o planovima za rješavanje pitanja vodosnabdijevanja, sakupljanja i tretmana otpadnih voda u naselju Dobra Voda i Veliki Pijesak, koji treba da se realizuju u saradnji sa Regionalnim vodovodom, EBRD i Opštinom Bar.

Dogovoreno je da Opština Bar, u narednom periodu, preduzme aktivnosti po pitanju definisanja formalno-pravnog odnosa sa Regionalnim vodovodom,  kao i da imenuje radni tim sastavljen od predstavnika Opštine, doo “Vodovod i kanalizacija” Bar i drugih relevantnih subjekata, koji će zajedno sa timom Regionalnog vodovoda i EBRD-om raditi na pripremi i implementaciji projekta, navodi se u saopštenju.

“Posebno me raduje što je EBRD spremna da podrži ovaj veoma značajan projekat za našu opštinu, kao  i to da nam bude partner, ne samo u pružanju finansijske već i svake druge pomoći. Čvrsto vjerujem da će naša saradnja sa EBRD i Regionalnim vodovodom biti jednako uspješna kao i do sada i da će rezultirati implementacijom projekta koji će riješiti višedecenijski problem vodosnabdijevanja u ovom dijelu naše opštine”- istakao je Raičević

 “Iduće sedmice će biti pokrenuta procedura za izbor konsultanta, za čiji rad je Banka obezbijedila donatorska sredstva, koji će u saradnji sa Regionalnim vodovodom, kao i Opštinom Bar, imati zadatak da pripremi idejna rješenja i da pruži svu neophodnu pomoć u pripremi tenderske dokumentacije za izradu glavnih projekata, kao i po pitanju izgradnje komponenti projekta.” -obavijestio je Ralević.

Šef kancelarije EBRD u Crnoj Gori Jaap Sprey se zahvalio na ukazanom povjerenju uvjeren da će se uspješna saradnja sa Opštinom Bar nastaviti, ne samo kada je u pitanju implementacija ovog projekta već i za sve buduće zajedničke aktivnosti na obostrano zadovoljstvo.

Sastanak je nastavak započete saradnje izmedju EBRD, Regionalnog vodovoda i Opštine Bar, prvenstveno sa ciljem rješavanja pitanja vodosnabdijevanja bezvodnih područja Bara.

"Tim povodom je radna grupa sastavljena od predstavnika Opštine Bar i Regionalnog vodovoda pripremila  dokumentaciju o  trenutnom stanju vodosnabdijevanja ne teritoriji barske opštine, analizu postojećih kapaciteta i razvojnih potreba sa predlogom mjera, dok je u januaru 2019. godine tim medjunarodnih eksperata posjetio naselje Veliki Pijesak sa ciljem prikupljanja podataka u svrhu izrade analize, odnosno studije izvodjivosti, kao polazne osnove za ocjenu projekta vodosnabdijevanja i tretmana otpadnih voda na ovom području i njegovo finansiranje od strane EBRD", navvodi se u saopštenju.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR