8 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

10° / 9°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

10° / 6°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Počela realizacija projekta vezanog za usklađivanje sa legislativom EU

Ekonomija

Comments 0

Počela realizacija projekta vezanog za usklađivanje sa legislativom EU

Izvor: Mina business

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Realizacija projekta vrijednog oko 3,66 miliona EUR, koji se odnosi na usklađivanje nacionalnog zakonodavstva sa legislativom Evropske unije (EU) u sektoru transporta, počela je, saopštili su iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva.

Iz tog Vladinog resora kazali su da je vrijednost ugovora, koji se odnosi na usklađivanje nacionalnog zakonodavstva sa EU legislativom u sektoru saobraćaja i obezbjeđivanje administrativnih i tehničkih kapaciteta, oko 3,66 miliona EUR, od čega finansiranje Unije čini 85 odsto, a nacionalno ko-finansiranje 15 odsto.

Kako su naveli, ugovor za projekat Tehnička podrška u jačanju kapaciteta i usklađivanju nacionalnog zakonodavstva sa EU legislativom u sektoru transporta potpisan je 20. novembra između Uprave javnih radova i Konzorcijuma na čelu sa kompanijom Business and Strategies in Europe, iz Belgije.

“Cilj ugovora je podrška i priprema nacionalnog zakonodavstva i strategija u skladu sa EU legislativom, kao i podrškа povećаnju kаpаcitetа zа plаnirаnje i uprаvljаnje institucijа koje su uključene u implementаciju trаnsportnih politikа i projekаtа”, navodi se u saopštenju.

Korisnik projekta je Ministarstvo, a posebno Direktorat za međunarodnu saradnju i EU fondove, Uprava javnih radova, kao ugovaračko tijelo za IPA fondove, odnosno Željeznička infrastruktura Crne Gore, kao krajnji korisnik projekata u sektoru željezničke infrastrukture koji se finansiraju iz IPA fondova.

“Projekat je finansiran iz Godišnjeg akcionog programa IPA-e za 2017. godinu za Crnu Goru (CAP 2017) u okviru instrumenta pretpristupne podrške IPA II i trajaće četiri godine”, dodaje se u saopštenju.

Iz Ministarstva su naveli da je tim povodom u srijedu održan uvodni sastanak za pomenuti projekat.

Sastanak je otvorio resorni ministar Osman Nurković koji je naveo da je zadovoljan zbog potpisanog ugovora i značaja samog projekta kojim će se unaprijediti administrativni i tehnički kapaciteti.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR