15 °

max 24 ° / min 8 °

Četvrtak

09.04.

24° / 8°

Petak

10.04.

24° / 11°

Subota

11.04.

24° / 12°

Nedjelja

12.04.

23° / 15°

Ponedjeljak

13.04.

21° / 13°

Utorak

14.04.

17° / 14°

Srijeda

15.04.

21° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Crna Gora predstavlja ponudu na sajmu u Štutgartu

Ekonomija

Tag Video
Comments 0

Izvor: Infobiro

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Crna Gora predstavlja ponudu na sajmu u Štutgartu

Ovogodišnje partnerstvo sa sajmom Camping Motor Touristik (CMT) koji se odražava u Štutgartu, od 11. do 19. januara, je posebno značajno sa aspekta podizanja vizibilnosti destinacije i kreiranja imidža na tržištu Njemačke, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije. 

Sajam okuplja preko 260.000 posjetilaca i više od 2.000 izlagača iz 100 zemalja svijeta.

Ministarstvo održivog razvoja i turizma i NTO CG na ovom sajmu učestvuju zajedno sa Nacionalnim parkovima Crne Gore, Skijalištima CG, strateškim partnerom HG Budvanska Rivijera, lokalnim turističkim organizacijama i turističkom privredom.

"Budući da je za Njemce uživanje u prirodi jedan od najvažnijih vidova odmora, posebna pažnja posvećena je promociji ovog segmenta ponude, pa pored glavnog štanda površine 120m2 na kojem se predstavlja ukupna ponuda destinacije, imamo i ponudu Crne Gore za aktivni odmor na drugom crnogorskom štandu u hali koja je namijenjena promociji ponude u oblasti aktivnog turizma, gdje se tokom dva dana trajanja ovog segmenta sajma očekuje preko 40.000 posjetilaca.

Partnerstvo na sajmu uključuje organizovanje kulturno umjetničkog programa, za koje će biti zaduženo KUD Njegoš, kako bi kroz nošnju i ples posjetiocima sajma približili crnogorsku tradiciju.

Takođe na glavnoj bini sajma će biti upriličen i muzički program u izvođenju kvarteta Lanterna i svjetski poznat duo Nikčević i Bulatović. Posjetioci sajma svakog dana će imati mogućnost da posjete Kino salu gdje će se emitovati video materijal i prezentacije o Crnoj Gori na temu nacionalnih parkova Crne Gore, panoramskih puteva Crne Gore, kulturnim i prirodnim bogatstvima Crne Gore kao i o doživljajima Njemaca, koji su posjetili Crnu Goru i ostali da žive i stvaraju u njoj", kazala je portparolka NTO Nina Vukčević. 

Posebno raduje što je godinu za nama obilježio značajan rast broja njemačkih turista, kaže Vukčević. 

"Ostvaren je rast broja dolazaka od oko 84% dok je kod ostvarenih noćenja zabilježen rast od 45%. Njemci su sedamdesetih i osamdesetih godina bili glavni gosti crnogorskog primorja i drago nam je što se oni u sve većem broju vraćaju Crnoj Gori.

Ovaj sajamski nastup i partnerstvo će sasvim sigurno generisati značajne marketing efekte za našu destinaciju i doprinijeti boljoj posjeti sa ovog strateški značajnog tržišta prije svega u pred i postsezoni, s obzirom na karakterstike njemačkih turista i tražnju za ponudom za aktivni odmor i odmor u prirodi gdje Crna Gora zaista ima šta da ponudi", navela je ona. 

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR