Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Kostić: Prihodi od kabla potvrda njegovog velikog značaja za CG

| Postavio/la: Esad Krcić

Kostić: Prihodi od kabla potvrda njegovog velikog značaja za CG

Iz Crnogorskog elektroprenosnog sistema (CGES) je saopšteno da je od podmorskog elektro-energetskog kabla koji spaja Crnu Goru i Italiju, ova kompanija već prihodovala oko tri miliona eura.

Ovaj prihod je ostvaren prodajom svega trećine ukupnog kapaciteta, odnosno, 70 od ukupno 200 megavata sa koliko Crna Gora raspolaže – rečeno je Pobjedi iz CGES-a.

Ekonomski analitičar Vasilije Kostić, za Antenu M, kaže da je to još jedna potvrda velikog i višestrukog značaja koji “podjadranski” elektro-energetski kabl ima za crnogorsku ekonomiju.

“Postojanje takvog kabla i dovođenje Crne Gore u poziciju energetskog čvorišta u ovom dijelu Evrope predstavlja izuzetan potencijal”, rekao je Kostić koji je činjenicu da je CGES već prihodovao određena sredstva ocijenio kao još jednu potvrdu velikog značaja podvodnog elektro-energetskog kabla.

“Energetski sektor i njegov veliki potencijal je veoma značajan za budući rast crnogorske ekonomije, a upravo ovakva vrsta povezanosti je sjajna mogućnost da se ubuduće, kabl ne koristi samo kroz ustupanje njegovih kapaciteta, već i za izvoz, odnosno, prodaju električne energije proizvedene u Crnoj Gori”, rekao je Kostić.

Komentari

Sova,

@Mne Ti trošiš struju, a protiv si izgradnje dalekovoda. Da nije to malo šizofreno?

Mne,

A imanja su ostala razrusena..kuda je prosa dalekovod tu trava vise ne raste..Kada je bio Rat..Zasto ste to uradili surotinji ..nikad mi nece but jasno..

Alx,

I to se pokušalo spriječiti od strane Srba i srpskih poslušnika. Oni ništa dobro ne misle ovoj zemlji! Niti misle niti čine!

Ostavi komentar

0/300