Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Otpremnine traži 1.900 zaposlenih, zaključeno 50 sporazuma o prestanku radnog odnosa

Ekonomija

Comments 0

Otpremnine traži 1.900 zaposlenih, zaključeno 50 sporazuma o prestanku radnog odnosa

Izvor: Portal Analitika

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Za sporazumni prestanak rada. uz isplatu otpremnina, prijavilo se 1.579 zaposlenih na centralnom nivou i 322 zaposlena na lokalnom nivou, što ukupno čini oko 1.900 zaposlenih u javnom sektoru, istakla je u razgovoru za Portal Analitika ministarka javne uprave Suzana Pribilović.

2Ova brojka odgovara broju koji smo dobili iz ranije urađenih anketa. Do ovog momenta zaključeno je 50 sporazuma o prekidima radnih odnosa na lokalnom nivou" - precizirala je Pribilović.

U ovoj godini će se, kako je najavila, nastaviti sa implementacijom Plana optimizacije broja zaposlenih u javnom sektoru, posebno u okviru mjere zakjučivanje sporazumnih raskida radnih odnosa.

"Mjera ograničavanja zapošljavanja u javnoj upravi, u strogo kontrolisanoj proceduri, dovela je do toga da smo zaustavili trend zapošljavanja u javnoj upravi, ali ne nauštrb ukupne zaposlenosti. U tom smislu, Vlada Crne Gore je mjeru ograničavanja zapošljavanja u javnoj upravi produžila i na ovu godinu" - naglasila je Pribilović.

Ministarka javne uprave je podsjetila da novu organizaciju državne uprave čini čini 29 organa i 17 ministarstava, čime se broj državnih organa smanjio za šest u odnosu na 2018. godinu.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR