22 °

max 23 ° / min 15 °

Srijeda

27.05.

23° / 15°

Četvrtak

28.05.

25° / 12°

Petak

29.05.

23° / 13°

Subota

30.05.

21° / 14°

Nedjelja

31.05.

21° / 14°

Ponedjeljak

01.06.

21° / 13°

Utorak

02.06.

22° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Turistička ponuda Budve na sajmu turizma u Štutgartu

Ekonomija

Comments 0

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Turistička ponuda Budve na sajmu turizma u Štutgartu

Turistička organizacija opštine Budva predstavila je turističku ponudu grada na sajmu turizma “CMT” koji se održava od 11. do 19. januara u Štutgartu, u okviru zajedničke prezentacije Crne Gore koju organizuju Ministarstvo održivog razvoja i turizma i Nacionalna turistička organizacija.

“CMT” je najveći potrošački sajam u Evropi sa preko 260 hiljada posjetilaca i više od dvije hiljade izlagača iz 100 zemalja svijeta, a Crna Gora je ove godine zemlja partner.

Prvog dana sajma, organizovana je konferencija za medije kojoj je prisustvovalo preko 50 predstavnika medija, među kojima su SWR, Stuttgarter Zeitung, radio stanice Antenne 1, Fraenkische Nachrichten i mnogi drugi.

Kako je saopšteno, organizovan je i prijem na štandu uz tradicionalne gastronomske proizvode koji se promovišu u okviru kampanje „Dobro. Bolje. Domaće“ i vina vinarije AD “Plantaže”.

Pored medija prijemu su prisustvovali i diplomatski, kao i predstavnici turističke privrede Njemačke.

“Njemačko tržište je naše ciljno tržište, tržište koje je  i zahvalno, ali i vrlo oprezno, i tržište prema kom treba sa posebnom pažnjom raditi sve promotivne aktivnosti”, istakla je direktorica TO Budva, Maja Liješević i dodala da “bilježimo rast gostiju sa ovoga tržišta preko 90 %, što se reflektuje na opštinu Budva i naše hotelijere.”

Posjetioci sajma su već tokom prvih dana pokazali veliko interesovanje za Budvu, a najviše ih zanima aktivni i odmor u prirodi – kampovi, hajking i biciklističke rute, dodaju u saopštenju.

Crna Gora preko nacionalne avio-kompanije Montenegro Airlines i drugih aviokompanija, povezana direktnim letovima za Frankfurt, Dizeldorf, Lajpcig, Minhen, Hanover, Memingen, Berlin i Štutgart, a od maja ove godine planirano je i uvođenje linije Tivat-Frankfurt.

Cjelokupnu prezentaciju Crne Gore na sajmu u Štutgartu obogatio je kulturno umjetnički program folklornog društva „Njegoš” sa Cetinja, dok će narednih dana na glavnoj bini sajma biti upriličen i muzički program u izvođenju kvarteta „Lanterna“ i poznatog sastava „Guitar Duo“, koji čine Srđa Bulatović i Darko Nikčević.

Pored TO Budva, Ministarstva i NTO, svoju ponudu na sajmu u Štutgartu predstavljaju JPNP, Skijališta Crne Gore, lokalne TO Bara,Tivta, Budve, Kotora, Herceg Novog, Ulcinja, Bijelog Polja, Žabljaka, Pljevalja i Kolašina, HG Budvanska rivijera i agencije Montenegro Tourist Service, Explorer, Safari Beach Camping, Nomad tours, Travel Point i North Travel.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR