Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Slovenija i Crna Gora jačaće ekonomsku saradnju

| Postavio/la: Milena Aprcović

Slovenija i Crna Gora jačaće ekonomsku saradnju Foto: CBCG

Guverner Centralne banke Crne Gore Radoje Žugić sastao se danas sa ambasadorom Slovenije u Crnoj Gori Gregorom Preskerom.

Kako je saopšteno iz CBCG, sagovornici su se saglasili u ocjeni da Slovenija i Crna Gora imaju veoma dobre sveukupne odnose i odličnu bilateralnu saradnju.

"Guverner je upoznao slovenačkog ambasadora sa aktuelnom situacijom u bankarskom sektoru Crne Gore, ističući da je on stabilan, dobro kapitalizovan i visoko profitabilan, te da je prethodnu godinu karakterisao kontinuirani rast aktive, kapitala i depozita. S druge strane, kamatne stope i nivo nekvalitetnih kredita bilježe kontinuirani pad.

Guverner Žugić je naglasio da Centralna banka Crne Gore održava veoma kvalitetnu saradnju sa Narodnom bankom Slovenije i zahvalio ambasadoru Preskeru na podršci koju slovenački eksperti pružaju timu CBCG u aktivnostima na pripremi implementacije nezavisne procjene kvaliteta aktive (AQR-a) bankarskog sektora u Crnoj Gori.

Sagovornici su se saglasili da je u narednom periodu potrebno osnažiti ekonomsku saradnju dvije zemlje, posebno kroz projekte jačanja proizvodnih kapaciteta u Crnoj Gori", navedeno je u saopštenju. 

 

Ostavi komentar

0/300