20 °

max 20 ° / min 13 °

Ponedjeljak

06.04.

20° / 13°

Utorak

07.04.

21° / 8°

Srijeda

08.04.

20° / 8°

Četvrtak

09.04.

21° / 10°

Petak

10.04.

23° / 10°

Subota

11.04.

23° / 11°

Nedjelja

12.04.

22° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Slovenija i Crna Gora jačaće ekonomsku saradnju

Izvor: Foto: CBCG

Ekonomija

Comments 0

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Slovenija i Crna Gora jačaće ekonomsku saradnju

Guverner Centralne banke Crne Gore Radoje Žugić sastao se danas sa ambasadorom Slovenije u Crnoj Gori Gregorom Preskerom.

Kako je saopšteno iz CBCG, sagovornici su se saglasili u ocjeni da Slovenija i Crna Gora imaju veoma dobre sveukupne odnose i odličnu bilateralnu saradnju.

"Guverner je upoznao slovenačkog ambasadora sa aktuelnom situacijom u bankarskom sektoru Crne Gore, ističući da je on stabilan, dobro kapitalizovan i visoko profitabilan, te da je prethodnu godinu karakterisao kontinuirani rast aktive, kapitala i depozita. S druge strane, kamatne stope i nivo nekvalitetnih kredita bilježe kontinuirani pad.

Guverner Žugić je naglasio da Centralna banka Crne Gore održava veoma kvalitetnu saradnju sa Narodnom bankom Slovenije i zahvalio ambasadoru Preskeru na podršci koju slovenački eksperti pružaju timu CBCG u aktivnostima na pripremi implementacije nezavisne procjene kvaliteta aktive (AQR-a) bankarskog sektora u Crnoj Gori.

Sagovornici su se saglasili da je u narednom periodu potrebno osnažiti ekonomsku saradnju dvije zemlje, posebno kroz projekte jačanja proizvodnih kapaciteta u Crnoj Gori", navedeno je u saopštenju. 

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR