13 °

max 22 ° / min 13 °

Četvrtak

06.05.

22° / 13°

Petak

07.05.

23° / 12°

Subota

08.05.

25° / 12°

Nedjelja

09.05.

26° / 11°

Ponedjeljak

10.05.

27° / 12°

Utorak

11.05.

28° / 12°

Srijeda

12.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Uspješno poslovanje Luke Kotor u posljednje dvije godine

Izvor: Foto: Twitter

Ekonomija

Tag Gallery
Comments 0

Uspješno poslovanje Luke Kotor u posljednje dvije godine

Izvor: Mina business

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

U poslovanju Luke Kotor posljednje dvije godine su najplodotvornije, jer je ostvareno deset godina čekano pravo na prvenstvenu koncesiju, utrostručen akcijski kapital svakog dioničara, proširen obuhvat usluga i ostvareni izuzetni poslovni rezultati, saopštio je predsjednik Odbora direktora Branko Ivanović.

On se sastao sa ambasadorkom Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke, koja je Luku Kotor obišla u okviru dvodnevne posjete Opštini Kotor, i upoznao je sa ključnim informacijama o preduzeću, upravljačkoj strukturi, strukturi akcionara, poslovnim rezultatima i planiranim investicijama.

Ivanović je rekao da Luka Kotor predstavlja kompaniju od posebnog značaja ne samo za Kotor, već i za cijelu Boku i Crnu Goru.

„On je podsjetio i na činjenicu da se radi o jednom od rijetkih preduzeća koje je državno-opštinsko vlasništvo, a koje je prepoznato po kontinuiranom uspješnom poslovanju“, navodi se u saopštenju Luke Kotor.

Izvršni direktor Luke Kotor Branko Kovačević, predstavio je planirane investicione projekte - izgradnju pilona, priveznih bova, unapređenje kapaciteta marine, kao i niz drugih investicija planiranih u periodu od 12 godina za koji je dobijena koncesija, čija je vrijednost 5,3 miliona EUR.

Takođe, govorio je i o uticaju izgradnje pilona na povećanje sigurnosti kruzera koji se vezuju na operativnoj obali.

Član Odbora direktora Radomir Rudanović govorio je o poziciji i vrijednosti akcija Luke Kotor na tržištu kapitala.

On je podsjetio da je Luka Kotor od 2018. preuzela obavezu poštovanja Kodeksa korporativnog upravljanja čime su napravljeni koraci ka dodatnom unapređenju transparentnosti i kvaliteta upravljanja.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR