23 °

max 36 ° / min 23 °

Utorak

11.08.

36° / 23°

Srijeda

12.08.

34° / 23°

Četvrtak

13.08.

34° / 23°

Petak

14.08.

33° / 23°

Subota

15.08.

32° / 23°

Nedjelja

16.08.

32° / 22°

Ponedjeljak

17.08.

32° / 22°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Marković: Nominalni iznos najniže penzije povećaće se preko 13 odsto

Ekonomija

Comments 1

Autor: Antena M

  • Viber

Marković: Nominalni iznos najniže penzije povećaće se preko 13 odsto

Danas sam imao sadržajan završni sastanak sa predsjednikom Socijalnog savjeta Vukašinom Zogovićem, predsjednicima Unije slobodnih sindikata Srđom Kekovićem, Saveza sindikata Duškom Zarubicom, i njihovim saradnicima, objavio je na Tviter nalogu premijer Duško Marković. 

"Odlučio sam da Vlada na prvoj narednoj sjednici razmotri i utvrdi Prijedlog zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, koji je usaglašen u najvećoj mogućoj mjeri sa našim socijalnim partnerima.

Zakon je izraz naše brige za penzionere, on obezbjeđuje pravednost i adekvatnost davanja, uz eliminisanje najnepovoljnijih godina iz obračuna penzije, kako bi se izbjegao negativan uticaj na visinu primanja naših penzionera.

Do ovog rezultata došli smo uz stpljenje, partnerstvo i predan rad, ali i uz odlučan iskorak Vlade da izdvoji dodatnih 135 miliona eura na srednji rok, istovremeno osiguravajući redovnost davanja i održivost finansijskog sistema.

Nominalni iznos najniže penzije povećaće se preko 13%, a to jeste dio sveukupnih napora Vlade da zaštiti najranjivije kategorije stanovništva.

Riječju – penzioneri kao zaslužni građani i u najtežim vremenima su naša posebna briga", najavio je premijer. 

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

zk

Poštovani predsjedniče vlade, evo ja imam jedan prjedlog i volio bi da ga prihvatite jer vjerujem da će se samnom složiti i mnogi građani. Svim penzionerima među kojim sam i ja koji imaju penziju preko petsto evra smanjiti penzija za 10 evra, svakome ko ima platu veću od hiljadu evra smanjiti za 20 evra. Sa tim evrima povećati penzije ovim koji imaju ispod 150 evra i rješili ste problem.