10 °

max 16 ° / min 10 °

Ponedjeljak

26.02.

16° / 10°

Utorak

27.02.

15° / 11°

Srijeda

28.02.

18° / 11°

Četvrtak

29.02.

17° / 12°

Petak

01.03.

16° / 11°

Subota

02.03.

13° / 11°

Nedjelja

03.03.

13° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Prvi putnici iz Beograda sletjeli na aerodrome u Podgorici i Tivtu

Izvor: Facebook

Ekonomija

Tag Gallery
Comments 1

Prvi putnici iz Beograda sletjeli na aerodrome u Podgorici i Tivtu

Izvor: Antena M/rtcg.me

Autor: Antena M

  • Viber

Prvi putnici iz Beograda sletjeli su jutros na aerodrome u Podgorici i Tivtu, a za danas je najavljeno sedam rotacija na ovim linijama, kažu iz Aerodroma Crne Gore. 

Na Aerodromu Podgorica putnike je dočekao izvršni direktor Aerodroma Crne Gore Danilo Orlandić i ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović.

 "Ovo je jako značajna vijest, zbog toga što je Srbija naše najznačajnije tržište za Aerodrome Crne Gore i vjerujem da će oporavak i za Aerodrome CG i nacionalnog avioprevoznika Montenegro Airlines krenuti sa vraćanjem tržišta koja su za nas najznačajnija, a to su Srbija, Rusija, Turska, Njemačka", rekao je Orlandić nakon slijetanja aviona Er Srbije.

On je naveo da su linije između Crne Gore i Srbije sa najboljim kapacitetom popunjenosti.

"Već u petak imamo otvaranje nove linije ka Srbiji, između Tivta i Niša, a ove godine smo otvorili i liniju ka Dablinu u Republici Irskoj, ka Dortmundu, i sa još nekih nekoliko država Evropske unije", saopštio je Orlandić.

On je ponovio da bi prema informacijama sa kojima raspolažu letovi ka Ruskoj federaciji iz Podgorice i Tivta, trebalo da krenu od 1. septembra.

On je podsjetio da je broj putnika avionima značajno manji, zbog epidemiološke situacije i restrikcija koje su naložene od strane zemalja EU.

"Ali vjerujem da će se poboljšanjem epidemiološke situacije kod nas i te restrikcije vrlo brzo ukinuti i da će naši državljani moći bez problema da ulaze u države EU", kazao je Orlandić.

"Došao sam da u ime Ambasade Srbije i svoje lično ime poželim dobrodošlicu prvim putnicima sa leta Beograd – Podgorica, poslije nekoliko mjeseci i da izrazim svoju veliku radost i zadovoljstvo jer smo mi kao ambasada bili stalno u kontaktu i sa nadležnim zdravstvenim i drugim vlastima u Crnoj Gori", rekao je ambasador Božović.

On očekuje da bi građani Srbije ubrzo mogli da ulaze u Crnu Goru bez trenutno aktuelnih neophodnih tesiranja na kovid 19.

"U kontaktu smo sa ljudima iz Instituta za javno zdravlje Crrne Gore. Ja očekujem da će te mjere popuštanja biti uskoro izrečene. Taj razlog temeljimo kako na medicinskim razlozima, odnosno povoljnoj epidemiološkoj situaciji, tako i na razlozima reciprociteta, s obzirom na to da je Srbija ukinula restriktivne mjere za građane Crne Gore i oni mogu ulaziti u Srbiju bez ikakvog ograničenja i bez testa", istakao je Božović. 

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Jelena

Bravo, dobro došli svi koji žele da se odmore i sa dobrim namjerama prema Crnoj Gori!