4 °

max 15 ° / min 0 °

Četvrtak

26.11.

15° / 0°

Petak

27.11.

16° / 1°

Subota

28.11.

15° / 1°

Nedjelja

29.11.

13° / 6°

Ponedjeljak

30.11.

10° / 3°

Utorak

01.12.

11° / 0°

Srijeda

02.12.

11° / 2°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Kompanija Bemax jedina dostavila ponudu

Izvor: Mina

Ekonomija

Comments 0

Izvor: Mina bussines

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Kompanija Bemax jedina dostavila ponudu

Kompanija Bemax jedina je dostavila ponudu na javni oglas za dodjelu ugovora o koncesiji za detaljna geološka istraživanja i eksploataciju tehničko-građevinskog kamena sa ležišta Haj Nehaj u Opštini Bar.

Iz Ministarstva ekonomije je saopšteno da je predmet dodjela ugovora o koncesiji za detaljna geološka istraživanja i eksploataciju mineralnih sirovina tehničko-građevinskog kamena sa tog ležišta.

Rok za podnošenje ponuda bio je 23. jul, a jedinu je dostavila kompanija Bemax, kojoj je Tenderska komisija dodijelila ukupno 100 bodova.

Bemax je u dijelu ponuđenog procentualnog iznosa za obračun koncesione naknade ponudio sedam odsto od tržišne vrijednosti bilansnih ili eksploatacionih rezervi tehničko-građevinskog kamena, gdje mu je dodijeljeno maksimalnih 40 bodova, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu Ministarstva.

Bemaxu je dodijeljeno i maksimalnih 20 bodova za kriterijum koji se odnosi na godišnju rudarsku proizvodnju.

Kompanija je ponudila period trajanja koncesije od 29 i po godina.

Bemaxu je prema kriterijumu reference ponuđača dodijeljeno maksimalnih 15 bodova, na osnovu dugogodišnjeg iskustva kompanije u izvođenju građevinskih radova, kao što je probijanje puteva i tunela, izrada platoa, nasipa, usjeka, iskopa i priprema mineralne sirovine.

Kompanija, kako se dodaje, poštuje realizovanje ugovornih obaveza, redovno uplaćuje koncesione naknade i posjeduje licence i dozvole za obavljanje radova na eksploataciji, miniranju i odgovarajući stručni kadar.

Bemax je takođe dostavio poslovni plan u kojem je naveo da je cilj realizacije koncesije usmjeren na plasiranje mineralne sirovine tehničko-građevinskog kamena kao finalnog proizvoda na domaće tržište i kao međuproizvoda/sirovine u proizvodnji betona i asfalta.

U okviru poslovnog plana, ponuđač je prikazao da je regionalno prepoznatljiv brend u izvođenju građevinskih radova, organizaciono, kadrovski i tehnički osposobljen da izvede najsloženije građevinske projekte u oblasti izgradnje putne i energetske infrastrukture, infrastrukturnih objekata, kao i rezidencijalnih i objekata visokogradnje.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR