25 °

max 25 ° / min 14 °

Srijeda

08.05.

25° / 14°

Četvrtak

09.05.

22° / 15°

Petak

10.05.

22° / 13°

Subota

11.05.

21° / 11°

Nedjelja

12.05.

21° / 12°

Ponedjeljak

13.05.

21° / 13°

Utorak

14.05.

19° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Otkazan Međunarodni sajam poljoprivrede u Beranama

Ekonomija

Comments 0

Otkazan Međunarodni sajam poljoprivrede u Beranama

Autor: Antena M

  • Viber

Opština Berane i Sekretarijat za poljoprivredu, turizam i vodoprivredu saopštili su da ove godine neće biti organizovan drugi Međunarodni sajam poljoprivrede, prehrane i domaće radinosti, zbog povećanog zdravstvenog rizika usljed pandemije Kovid-19 virusa.

„Planirano je bilo da se ove godine održi drugi sajam, sa željom da postane tradicionalan, ali nažalost, zbog pogoršane epidemiološke situacije u Beranama i Crnoj Gori, isti je morao biti otkazan'', kazao je sekretar Božo Premović.

Opština Berane je posredstvom resornog sekretarijata, a u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede i ruralnog razvoja, 5. i 6. oktobra 2019. godine, u novoj Sportskoj hali organizovala prvi Međunarodni sajam poljoprivrede, prehrane i domaće radinosti na kojem su učestvovali proizvođači iz svih krajeva Crne Gore i regiona.

„Na taj način, velikom broju posjetilaca i najširoj javnosti bili su predstavljeni kako lokalni, tako i istaknuti proizvođači poljoprivrednih proizvoda, hrane i pića iz Crne Gore i regiona“, podsjetio je Premović.

U sklopu sajma su promovisani tada svi one koji svojim radom, znanjem i umijećem doprinose razvoju crnogorske poljoprivrede.

„Učesnici prvog sajma su mogli na štandovima da izlože, predstave i prodaju svoje proizvode, kao i da omoguće posjetiocima da probaju i upoznaju se sa njihovim proizvodnim asortimanom, kazao je Premović.

On je poručio da se nadaju da će sljedeće godine biti u mogućnosti da organizuju i realizuju Međunarodni sajam poljoprivrede, prehrane i domaće radinosti u Beranama, i opravdaju ulogu dobrog organizatora i domaćina.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR