2 °

max 11 ° / min 0 °

Utorak

01.12.

11° / 0°

Srijeda

02.12.

12° / 1°

Četvrtak

03.12.

12° / 8°

Petak

04.12.

13° / 8°

Subota

05.12.

14° / 10°

Nedjelja

06.12.

15° / 11°

Ponedjeljak

07.12.

12° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ispitano šest uzoraka nafte, nepravilnosti nijesu utvrđene

Ekonomija

Comments 0

Izvor: Dnevne novine

Autor: Antena M

  • Viber

Ispitano šest uzoraka nafte, nepravilnosti nijesu utvrđene

Mobilni timovi Uprave carina do sada su na terenu analizirali šest uzoraka nafte i naftnih derivata, pri čemu nijesu utvrđene nepravilnosti po pitanju vrste robe, saopšteno je Dnevnim novinama iz te institucije.

Kako su objasnili, mobilni analizatori obezbjeđuju brzo otkrivanje nepravilnosti na terenu, što doprinosi sprječavanju nezakonitog prometa robe, prevara ili nedozvoljenog tržišnog ponašanja.

“Službenici, shodno ovlašćenjima, vrše uzorkovanje i analizu kako na graničnim i unutrašnjim ispostavama, tako i na cjelokupnom carinskom području Crne Gore”, rekli su u Upravi koja je nedavno otvorila Carinsku laboratoriju za analizu nafte i naftnih derivata.

Oni su naveli da se analize sprovode u cilju pravilnog svrstavanja proizvoda u carinsku tarifu, na osnovu čega se vrši pravilan obračun carinskih dažbina.

“Carinska laboratorija se ne bavi kontrolom kvaliteta goriva, pa samim tim neće biti analiziran svaki litar goriva, već shodno analizi rizika i sumnje carinskog službenika u vrstu robe vrši se uzorkovanje i uzorak dostavlja laboratoriji na analizu”, objasnili su predstavnici Uprave, dodajući da laboratorija nije povezana sa istraživanjima nafte i gasa u crnogorskom dijelu Jadrana.

Službenici laboratorije su prošli obuke za rad na aparatima za analizu nafte i mineralnih ulja.

“Obuke su održala stručna lica, nakon kojih su službenicima dodijeljeni sertifikati. Obuke i analize su vršene na konkretnim uzorcima naftnih derivata i nijesu pokazale nepravilnosti”, rekli su u Upravi carina.

U njihovoj laboratoriji trenutno rade tri službenice koje se isključivo bave analizama u laboratoriji.

“Za terenski rad su obučeni i sertifikovani mobilni timovi i carinski inspektori na graničnim i robnim ispostavama koji savremenim uzorkivačima vrše uzorkovanje nafte i naftnih derivata”, zaključili u Upravi.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR