2 °

max 11 ° / min 0 °

Utorak

01.12.

11° / 0°

Srijeda

02.12.

12° / 1°

Četvrtak

03.12.

12° / 8°

Petak

04.12.

13° / 8°

Subota

05.12.

14° / 10°

Nedjelja

06.12.

15° / 11°

Ponedjeljak

07.12.

12° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
NTOCG kroz EU projekat započela raspodjelu solarnih panela za katune

Ekonomija

Tag Gallery
Comments 0

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

NTOCG kroz EU projekat započela raspodjelu solarnih panela za katune

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore, u saradnji sa Regionalnom razvojnom agencijom za Bjelasicu, Komove i Prokletije, započela je raspodjelu solarnih panela za katune u okviru EU  projekta prekograničnene saradnje – "Katunski putevi Crne Gore i Bosne i Hercegovine", saopšteno je iz NTO.

"Riječ je o projektu u kom je vodeći partner NTO CG i koji ima za cilj unapređenje kvaliteta i diverzifikaciju turističke ponude bazirane na prirodnom i kulturnom nasleđu prekograničnog područja.  Kao jedna od mjera projekta je podrška katunima kroz dodjelu solarnih sistema čime će se unaprijediti uslovi za život, poljoprivrednu proizvodnju i pružanje turističkih usluga u katunima.

U okviru projekta NTOCG i Regionalna razvojna agencija za Bjelasicu, Komove i Prokletije su na osnovu javnog poziva donijeli odluku o dodjeli solarnih panela katunim sa  područja  planine Bjelasice,  iz opština Berane, Bijelo Polje, Kolašin i Mojkovac. koja ispunjavaju kriterijume predviđene javnim pozivom", piše u saopštenju.

Kako je navedeno, planirana je dodjela ukupno 60 solarnih panela od čega 45 solarnih sistema manje snage (punjenje telefona, sijalica, radio, TV) i 15 solarnih sistema veće snage (punjenje telefona, sijalica, radio, TV i frižider), ukupne vrijednosti oko 57.000€.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR