7 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 6°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

12° / 8°

Petak

26.04.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Uprkos velikom padu prihoda u hotelima Avala i Bianca poručuju da se ne smije posustajati

Ekonomija

Comments 0

Uprkos velikom padu prihoda u hotelima Avala i Bianca poručuju da se ne smije posustajati

Autor: Antena M

  • Viber

Generalni menadžer Hotela “Avala resort&villas” Nemanja Kuljić je saopštio analize koje su uradili za hotele “Avala” i “Bianca” uz konstataciju da je izuzetno složena i teška godina iza nas i da ostvareni prihodi od oko 30% ,u odnosu na uporedni period prošle godine, jedva da su pokrili dio troškova, saopštili su.

Ilustracije radi, broj ostvarenih noćenja u periodu jul-septembar je na nivou 50% u odnosu na prošlu godinu a ostvareni prihod manji od 30%, prvenstveno kao posljedica snižavanja cijena, pojašnjavaju.

“Ipak, vjerujem da je najteži period iza nas i da će u prvom momentu Nova godina donijeti određene pomake. Očekivanja moraju biti umjerena a preciznije planove (prihode) je gotovo nemoguće predvidjeti. Kriza će proći ali sam mišljenja da je vrlo vjerovatno, da će u narednom periodu doći do pomjeranja na globalnom turističkom tržištu. Upravo tu treba odigrati veoma ozbiljno i na tržište izaći sa jasnom i spremnom strategijom koja će makar povratiti poziciju koju smo imali 2019-te godine, a koja je bila prilično dobra. Mišljenja sam da smo i tokom perioda krize izgubili viziju a nadmetanje je iz kreiranja jedinstvenog iskustva preraslo u gotovo samo cjenovno, bez jasne strategije na državnom nivou, ili makar strategije medju hotelijerima.

Svi zajedno moramo učiniti dodatne napore kako bi poremećenu cjenovnu politiku vratili u “normalno” stanje, što često, može biti veoma zahtjevan posao”, kazao je Kluljić.

On naglašava da i u ovim teškim momentima, nijesu iznevjerili goste i sa zadovoljstvom saopštava da su dva hotela kompanije “Beppler&Jacobson Montenegro”, budvanska “Avala” i kolašinska “Bianca” bili otvoreni a svi hotelski sadržaji bili u funkciji. Tako će ostati i u narednom period bez obzira na okolnosti.

“Drugačija cjenovna politika tokom ljetnje sezone je naše hotele učinila više dostupnim klijenteli iz Crne Gore i regiona i u tom smislu sam siguran da smo napravili pravi potez. Otvorili smo vrata za veliki broj ljudi koji do sada nisu bili naši gosti i na naše veliko zadovoljstvo, i gostima iz Crne Gore pokazali šta to imamo da ponudimo.
Smatram da je to veliki uspjeh i da će se određeni broj tih gostiju vratiti jer su iz “Avale” i “Biance” izlazili zadovoljni.
 
Uprkos izazovnoj zdravstvenoj i finansijskoj situaciji, uspjeli smo da zadržimo veliki broj radnika pa u ovom momentu kompanija ima gotovo 250 zaposlenih.

Pomoć države u vidu subvencija je izuzetno značajna.
 
U iščekivanju vakcine i nove, bolje godine, akcenat smo stavili na poštovanje svih zdravstvenih mjera kako bi boravak naših gostiju učinili prije svega sigurnim a korišćenjem svih hotelskih sadržaja i ugodnim”, zaključuje Kuljić.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR