8 °

max 10 ° / min 8 °

Nedjelja

24.01.

10° / 8°

Ponedjeljak

25.01.

10° / 8°

Utorak

26.01.

8° / 2°

Srijeda

27.01.

6° / 0°

Četvrtak

28.01.

8° / 1°

Petak

29.01.

8° / 5°

Subota

30.01.

8° / 2°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Orlandić: Pregovaramo da kompanije pokriju letove MA

Izvor: Screenshot Youtube

Ekonomija

Comments 1

Izvor: rtcg.me

Autor: Antena M

  • Viber

Orlandić: Pregovaramo da kompanije pokriju letove MA

Izvršni direktor Aerodroma Crne Gore Danilo Orlandić kazao je da to preduzeće pregovara s tri aviokompanije o eventualnom nadomještanju letova ka onim destinacijama koje je tokom godine pokrivao Montenegro Airlines.

Orlandić je u Jutarnjem programu TVCG rekao da pregovori idu svojim tokom, te da je svemu najveća prepreka epidemija koronavirusa.

"Aerodromi Crne Gore pregovaraju sa tri kompanije o eventualnom nadomještanju svih destinacija koje smo imali s MA tokom godine. Ti razgovori idu svojim tokom, ali je kovid problem, jer se veliki broj zemalja Evropske unije (EU) ponovo zatvara", rekao je Orlandić.

Vjeruje da će od aprila ili maja imati značaj broj letova, ocjenjujući da će ovo biti izazovna godina i za Aerodrome Crne Gore i za domaću privredu.

"Treba biti optimista da će sve proći. Proces vakcinacije je učinio pozitivne stvari, imamo najave da bi aviosaobraćaj mogao da se ustabili", rekao je Orlandić, navodeći da trenutno najbolje funkcionišu linije prema Beogradu.

Projekcija je da bi, kako je rekao, ove godine mogli da ostvare 60 odsto saobraćaja iz 2019, dok se naredne godine očekuje potpuni oporavak i broj putnika iz 2019.

Negirao je medijske navode da Aerodromi Crne Gore dugove MA naplaćuju putem imovine.

"Mi se još ne naplaćujemo putem imovine. Naplatu određenih dugovanja smo otpočeli, procedura ide preko izvršitelja i trenutno se to vrši samo na novčanim sredstvima. Narednih dana imamo dodatna izvršenja prema MA i vjerujem da ćemo uspjeti da naplatimo sva dugovanja koja imamo od MA", rekao je Orlandić.

Podsjetio je da su Aerodromi Crne Gore 2019. imali prihod od 34 miliona, a profit preko 15 miliona: "Prošle godine smo prihodovali 27 miliona manje, i gubitak je preko 11 miliona".

Još, kaže, isplaćuju redovno plate u punom iznosu, a imaju još sredstava za redovne obaveze.

"Ako se situacija ubrzo ne popravi, moraćemo da tražimo nove načine finansiranja", rekao je Orlandić.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Marijana

Sa kime pregovarate? Saa Air Serbijom