15 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 14°

Srijeda

01.05.

21° / 14°

Četvrtak

02.05.

17° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ministarstvo: Najavljeno otvaranje direktne avio linije između Kazahstana i Crne Gore

Ekonomija

Comments 1

Ministarstvo: Najavljeno otvaranje direktne avio linije između Kazahstana i Crne Gore

Autor: Antena M

  • Viber

Državna sekretarka za turizam u Ministarstvu ekonomskog razvoja, Ivana Đurović, razgovarala je tokom Međunarodnog sajma za turizam "MITT" u Moskvi sa direktorom prodaje nacionalne kazahstanske avio kompanije "Air Astana", Ismailom Sekerbekovom, koji je saopštio da će ta kompanija u najskorijem periodu otvoriti direktne letove ka Podgorici i Tivtu.

"Shodno propisima, podnijeće zahtjev nadležnim organima za pribavljanje odobrenja, kako bi Crna Gora uskoro bila na listi zemalja prema kojima Air Astana može otpočeti svoje letove", saopšteno je iz Ministarstva ekonomskog razvoja Crne Gore.

Prvi letovi, kako navode, mogli bi se očekivati već u aprilu kada počinje da važi bezvizni režim za državljane Kazahstana.

"Državna sekretarka Đurović ga je informisala o epidemiološkim uslovima i važećim mjerama i preporukama o ulasku stranih državljana u Crnu Goru i iskazala spremnost da zajedno rade na promociji turističkih potencijala Crne Gore.

Sekerbekov je kazao da je Crna Gora predstavljena kao turistička destinacija najviše u Kazahstanu, te predložio da se razmotri ideja uključivanja državljana Uzbekistana na letove ka Crnoj Gori.

Imajući u vidu da je državljanima Uzbekistana potrebna viza za ulazak u Crnu Goru, sagovornici su iskazali otvorenost za razgovore na ovu temu. Dvije strane su dogovorile nastavak komunikacije u cilju što skorijeg otpočinjanja letova", navode u saopštenju. 

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Uroš

Prijavljujem se da budem u ekipi za guranje onog novog aeroplana bez motora sve do Kazahtana. Računam da je plata dobra, ali se bojim rasporeda kadrova po dubini.