21 °

max 23 ° / min 13 °

Petak

07.10.

23° / 13°

Subota

08.10.

21° / 14°

Nedjelja

09.10.

24° / 15°

Ponedjeljak

10.10.

22° / 16°

Utorak

11.10.

22° / 16°

Srijeda

12.10.

22° / 15°

Četvrtak

13.10.

19° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Od ideje do biznisa: Uspješne priče preduzetnika iz Crne Gore

Ekonomija

Tag Video
Comments 0

Od ideje do biznisa: Uspješne priče preduzetnika iz Crne Gore

Autor: Antena M

  • Viber

Veb sajt Za tvoj biznis nastao je kroz partnerstvo Zavoda za zapošljavanje Crne Gore i Kancelarije UNDP-ja u Crnoj Gori, koje za cilj ima podršku preduzetništvu i malim biznisima u našoj državi.

ZZZCG, u saradnji sa Ministarstvom ekonomskog razvoja i Ministarstvom finansija i socijalnog staranja, realizuje 3,5 miliona eura vrijedan projekat "Program grantova za samozapošljavanje", koji se finansira iz pretpristupnih fondova EU, saopšteno je iz ZZZ.

UNDP preduzetnicima pruža mentorsku podršku kroz projekat "Inkluzivna tržišta rada na Zapadnom Balkanu", koji finansira Austrijska razvojna agencija, a u okviru kog je podržana i izrada veb sajta.

"Sajt je nastao kako bi na jednom mjestu bili dostupni savjeti i korisne informacije o biznisima podržanim kroz grant šemu, kako bi se doprinijelo većoj vidljivosti njhovih proizvoda i usluga i održivosti i uspjehu njihovih biznisa. Na sajtu se nalaze i uspješne priče korisnika grantova koji su, uz bespovratna sredstva EU u iznosu od 3.000 do 7.500 eura, iskoristili priliku da svoje biznis ideje sprovedu u djelo i pokrenu posao", piše u saopštenju.

Nikšićanka Zorica Garčević je već kao desetogodišnjakinja počela da pravi kolače i torte i sad uspješno vodi svoj biznis – radionicu "I&D French Taste’". Osim slanih peciva, sitnih kolača i klasičnih torti, u radionici pravi francuske torte. Napravljene od kvalitetnog materijala koji u Crnu Goru stiže iz Italije, francuske torte bez margarina i sa minimalnom količinom šećera i brašna, kvalitetnije su i zdravije od klasičnih.

"Program grantova za samozapošljavanje sprovodi Zavod za zapošljavanje u saradnji sa Ministarstvom ekonomskog razvoja i Ministarstvom finansija i socijalnog staranja. Projekat je dio Programa EU-CG za zapošljavanje, obrazovanje i socijalnu zaštitu koji se finansira iz pretpristupnih fondova EU", navodi se u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR