16 °

max 19 ° / min 12 °

Ponedjeljak

18.10.

19° / 12°

Utorak

19.10.

19° / 10°

Srijeda

20.10.

19° / 11°

Četvrtak

21.10.

18° / 10°

Petak

22.10.

18° / 14°

Subota

23.10.

15° / 7°

Nedjelja

24.10.

12° / 5°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Uskoro objavljivanje dokumentacije o autoputu i dodjeli stanova funkcionerima

Ekonomija

Comments 1

Uskoro objavljivanje dokumentacije o autoputu i dodjeli stanova funkcionerima

Autor: Antena M

  • Viber

Na sjednici Nacionalnog savjeta za borbu protiv korupcije na visokom nivou odlučeno je da će se uskoro početi sa objavljivanjem dokumentacije za auto-put, dokumentacije o dodjeli stanova i kredita javnim funkcionerima, ali i organizovati pres konferenciju na temu prodaje državne imovine u prethodnom periodu”.

Na današnjoj sjednici usvojen je Predlog Polugodišnjeg izvještaja koji će biti dostavljen Vladi Crne Gore na usvajanje. U izvještaju se navodi da je Savjet zaprimio 40 prijava koje su dostavili građani ili nadležni državni organi, a Stručnom tijelu su se direktno obratila tri zviždača koji imaju detaljnije informacije o predmetima u nadležnosti Savjeta, kao i više drugih lica. S tim u vezi Stručni tim Savjeta je uzeo u rad i dodatne slučajeve.

Do danas, Savjet je podnio 355 zahtjeva za dostavljanje informacija, na koje je dobijeno 286 odgovora od strane državnih organa, odnosno na 69 zahtjeva nije odgovoreno.

Takođe, usvojen je Izvještaj o podnijetim preporukama državnim organima. Naime, Savjet je uputio preporuku o obustavi isplate iz budžetske rezerve, preporuku za izmjene Odluke o dodjeli stanova i kredita javnim funkcionerima, kao i preporuku za uvezivanje baza podataka organa državne uprave.

Stručni tim Savjeta je održao dvije press konferencije za medije u kojima je javnost upoznata sa zloupotrebama državne imovine, a u vezi sa dodjelom stanova i kredita funkcionerima, potvrđeno je iz Vlade.

Takodje, iz Savjeta su saopštili da su im iz Ministarstva finansija i socijalnog staranja date informacije o preduzetim aktivnostima i planovima vezanim za transparentnost budžetske potrošnje. U vezi sa tim, Savjet je donio zaključak da preporuči Vladi Crne Gore da zaduži Ministarstvo finansija i socijalnog staranja da pripremi analizu ograničenja za uspostavljanje pretražive internet baze podataka budžetskih rashoda.

Sjednici su osim predsjedavajućeg potpredsjednika Vlade, prisustvovali članovi Savjeta: Stevo Muk, prof. dr Milan Popović, dr Janko Odović (zamjenik ministra Milojka Spajića), kao i rukovodilac Stručnog tima Savjeta Vanja Ćalović-Marković i sekretar Savjeta Ana Rašović.Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

primanja

Očekujem da Ćalović Marković objavi svoja primanja (javna i tajna) i da se oglasi o vidljivim slučajevima korupcije (nepotizma) itd.