25 °

max 25 ° / min 12 °

Nedjelja

28.04.

25° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 13°

Srijeda

01.05.

21° / 14°

Četvrtak

02.05.

18° / 14°

Petak

03.05.

16° / 10°

Subota

04.05.

15° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Uskoro koalicija za radna mjesta, kako bi se zadržali mladi u regionu

Ekonomija

Comments 0
Savjet za regionalnu saradnju najavljuje:

Uskoro koalicija za radna mjesta, kako bi se zadržali mladi u regionu

Autor: Antena M

  • Viber

Generalna sekretarka Savjeta za regionalnu saradnju Majlinda Bregu najavila je danas u Skoplju pokretanje Regionalne koalicije za radna mjesta i vještine kojom će, kako je navela, biti obezbijeđen razvoj preduzeća, a sposobni mladi ljudi zadržani u regionu.

 „To je jedan od konkretnih primjera kako napraviti pomak po pitanju regionalne mobilnosti. To je način na koji ćemo mlade ljude zadržati u regionu“, rekla je ona u Skoplju na prvoj godišnjoj konferenciji Ministarstva finansija Sjeverne Makedonije „Ekonomski oporavak i rast nakon kovida“.

Na panelu o globalnim i regionalnim izazovima i izgledima za oporavak i rast, Bregu je dodala da i dalje postoji veliki interes mladih da ostanu u regionu, i ocijenila da su mladi pokretači regionalne saradnje i pristupanja Evropskoj uniji, jer vide mogućnosti i ne nose istorijski teret sukoba ranijih generacija.

 „Nezaposlenost, korupcija i odliv kvalifikovane radne snage glavni su izazovi s kojima se borimo, a tu je i dobro poznata činjenica da su ekonomski izazovi i dalje prisutni. Pravo pitanje je, međutim, kako iskoristiti potencijal regionalne ekonomske integracije i saradnje“, izjavila je ona.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR