13 °

max 17 ° / min 8 °

Nedjelja

24.10.

17° / 8°

Ponedjeljak

25.10.

17° / 7°

Utorak

26.10.

16° / 10°

Srijeda

27.10.

17° / 10°

Četvrtak

28.10.

19° / 9°

Petak

29.10.

18° / 10°

Subota

30.10.

16° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Radulović: Proračun o zaradi ne graditi na osnovu ulazaka broja turista

Ekonomija

Comments 0

Radulović: Proračun o zaradi ne graditi na osnovu ulazaka broja turista

Autor: Antena M

  • Viber

Na osnovu ulaska broja turista ili stranaca ne može se graditi proračun o zaradi, ocijenio je suvlasnik hotelske grupe Montenegro stars, Žarko Radulović i dodao da smatra da će na nivou cijele godine biti 45 odsto prihoda iz 2019.

On je Pobjedi kazao da procjene o zaradi u turizmu nijesu potkrijepljene metodologijom koja je rađena prošlih godina i koja se pokazala kao tačna i davala precizne rezultate.

“To je potpuno nepouzdana metoda jer niko ne zna koliko je od njih pošlo kod rođaka, prijatelja, ko je ušao u sivu zonu, a ko je pošao u svoju nekretninu, pa je priča o prihodima sezone tanka. Čekam brojke Monstata i Centralne banke da bih mogao da povjerujem u te cifre koje se pominju”, kazao je Radulović, misleći na nedavne navode ministra ekonomskog razvoja Jakova Milatovića da smo već 'ubrali' 700 miliona EUR.

On je kazao da ukoliko je tačno to što je do sada izašlo u javnost da će se do kraja godine imati i 80 odsto iz 2019. godine onda to znači da je on jako loše radio, jer njegovi podaci ne korenspondiraju sa njihovim.

“Trenutno su moji prihodi viši nego što sam očekivao i to me raduje, kao i svako ko je slično prošao kao ja, ali na nivou destinacije da ćemo biti na 65 odsto ne vjerujem”, tvrdi Radulović koji rukovodi hotelima Splendid i Montenegro.

On tvrdi i da veliki broj hotela nijesu dostigli rezultate koje je dostigla njegova kompanija.
Kumulativno gledano, na nivou cijele godine smatra da će biti 45 odsto prihoda iz 2019.

“Ja ne gledam samo jul i avgust, jer ta dva mjeseca ne mogu da daju toliko novca koji bi napravio 65 odsto na nivou godine. Moramo da plaćamo režije, cijele godine sve troškove, plate, a ne samo za jul i avgust. Metodologija kojom se barata kako su došli do tih cifara je pogrešna i nepouzdana”, smatra Radulović.

Isitiče i da je definitivno struktura gostiju bila takva da je manje trošila nego 2019. godine.

“Ove godine su trgovački lanci, megamarketi imali istorijske rezultate, što znači da su ti gosti kupovali hranu u prodavnicama, a nijesu išli u restorane. Izleti su bili minorni, pa je gostiju u restoranima bilo manje. Ove godine su većinom bili auto gosti”, objasnio je Radulović.

Prema njegovim riječima, hotelijerima nijedan ministar kao nijedna vlada prije ove nije dovela goste.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR