6 °

max 19 ° / min 6 °

Četvrtak

28.10.

19° / 6°

Petak

29.10.

19° / 10°

Subota

30.10.

19° / 11°

Nedjelja

31.10.

18° / 11°

Ponedjeljak

01.11.

13° / 10°

Utorak

02.11.

19° / 13°

Srijeda

03.11.

15° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Izgradnja škole u Bijelom Polju nastavljena nakon višemjesečnog zastoja

Izvor: UJR

Ekonomija

Comments 0

Izgradnja škole u Bijelom Polju nastavljena nakon višemjesečnog zastoja

Autor: Antena M

  • Viber

Radovi na novom objektu Osnovne škole i škole za osnovno muzičko obrazovanje “Dušan Korać” u Bijelom Polju nastavljeni su nakon višemjesečnog zastoja, zahvaljujući naporima koje je u toku ove godine uložila Uprava javnih radova.

Predstavnici Uprave javnih radova, kako je navedeno, sastali su se juče sa izvođačem “Unipredom” i stručnim nadzorom “MNE-sistemom” i tom prilikom sagledali sva otvorena tehnička pitanja, u cilju njihovog rješavanja i zadržavanja kontinuiteta radova.

"Tokom zajedničkog obilaska gradilišta, istaknuta je neophodnost da svi akteri uključeni u realizaciju ovog projekta iskažu maksimalnu posvećenost i odgovornost, kako bi se za sve građevinske pozicije našlo odgovarajuće rješenje, a samim tim objekat što prije stavljen u funkciju", navode iz Uprave javnih radova. 

U unutrašnjosti objekta, kako dodaju, u toku su zanatski radovi, podizanje pregradnih zidova, moleraj, ugradnja termo-tehničkih instalacija, dok će se radovi na fasadnim površinama nastaviti nakon što to dozvole vremenski uslovi. Najveći dio armirno-betonskih radova je, kako ističu, završen, kao i ugradnja spoljašnje bravarije.

"Nova škola u Bijelom Polju biće jedna od najljepših, ne samo na sjeveru države, a ugovorena vrijednost radova iznosi oko 5,5 miliona eura. Ona će obezbijediti značajno unapređenje kvaliteta rada, kako nastavnog kadra, tako i učenika, koji će imati priliku da iz sadašnje školske zgrade, stare više decenija, presele u moderno zdanje", dodaje se u saopštenju.

Nakon što bude stavljen u funkciju, kako kažu iz Uprave javnih prihoda, novi objekat će moći da primi oko 1.200 učenika u dvije smjene.

Navode da će sadržati 20 učionica opšte namjene, šest kabineta za specijalne namjene, prostorije za cjelodnevni boravak, biblioteku, salu za fizičko vaspitanje sa pratećim sadržajima, administrativne i ostale prostorije.

"Za muzičku školu predviđene su četiri učionice za grupnu i devet učionica za individualnu nastavu, četiri vježbaonice, prostorije za nastavnike, upravu i drugo osoblje.

Stvaranjem uslova za početak nastave u novom objektu, postojeća zgrada škole “Dušan Korać” biće srušena, a na toj lokaciji naći će se sportski tereni i slobodne površine", zaključuje se u saopštenju.Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR