8 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 17°

Četvrtak

02.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vujović za Antenu M: Zahtijevamo nove ugovore 1. februara, ukoliko ne bude tako, u zgradu Željezare niko neće ući prije nas

Ekonomija

Comments 6

Vujović za Antenu M: Zahtijevamo nove ugovore 1. februara, ukoliko ne bude tako, u zgradu Željezare niko neće ući prije nas

Autor: Mia Zeković

  • Viber

Radnici Željezare i dalje su na krovu fabrike i ne planiraju da je napuste sve dok im Elektroprivreda Crne Gore ne uruči nove ugovore. 

To je za Antenu M izjavio predsjednik Sindikata Željezare Ivan Vujović.

Kako je rekao, radnici već osam mjeseci štrajkuju, a od 30. decembra prošle godine, kada je EPCG potpisala ugovor o kupoprodaji Željezare, iščekuju njegovo zaključenje.

"Vjerujemo da će ugovor biti zaključen ovih dana, moguće danas ili sjutra, ali svakako, mi smo u fabrici i ne planiramo da napustimo svoje položaje. Tražimo da se ugovor konačno zaključi i da radnici Željezare dobiju ono što ih pripada, a to je novi radni ugovor koji bi trebalo da bude uručen radnicima 1. februara", kazao je Vujović za Antenu M.

U razgovoru smo ga podsjetili na naša saznanja, odnosno činjenicu da Vlada nikada nije donijela odluku o kupovini imovine Željezare, te da je vrlo moguće da radnici "izvise", odnosno ostanu bez zaposlenja u EPCG.

Tekst se nastavlja ispod linka.

Vujović je na ovo saznanje Antene M rekao da je njihov zahtjev jasan i da oni ne pristaju na bilo kakve kompromise, već žele da im novi ugovori, ponavlja, budu uručeni 1. februara. 

"Ukoliko to ne bude tako, sada garantujemo svima da neće ući u fabriku prije nas, radnika, te da ćemo mi biti na krovu sve dok se naši zahtjevi ne uvaže", jasan je Vujović.

Komentari (6)

POŠALJI KOMENTAR

Pero

Samo vi vjerujte Dritanu koji je zafrko svakoga sa kim je pričao... Pa opet kad budu izbori dajte i njemu i ovima iz četničkih stranaka glas.

montenegrina

Svakom normalnom čovjeku koji zna ko su oni koji du obecavali ,jasno je bilo od početka da je jedna velika prevara tih ljudi u pitanju.Sve se radilo da se “zamazu oci”i radnicima i javnosti a sami ucesnici obecanja su znali da od toga nema ništa.Ko može još vjerovati Dritanu Abazovicu ?Miliyin Djuksnovic misli da je EPCG njegovo privatno preduzeće i tsko ga vodi .Dobili su na vremenu ali šarena laza izašla na vidjelo.Abazovic se igra sa državom i svim ljudima u njoj.On je zreo da lezi u zatvoru.

Simokle

Neka vam je sa srecom ....platite turke organizujte prouzvodnju ..prodaju prouzvoda od dobiti podijelite plate i platite sve racune ..struju poreze i sl. I tako svaki mjesec