15 °

max 15 ° / min 6 °

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 6°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Novi protest zaposlenih bolnice Meljine, traže hitan sastanak sa Abazovićem i Šćekićem

Izvor: RTHN

Ekonomija

Comments 0

Novi protest zaposlenih bolnice Meljine, traže hitan sastanak sa Abazovićem i Šćekićem

Izvor: RTHN

Autor: Antena M

  • Viber

Zaposleni u bolnici Meljine protestuju u krugu ove zdravstvene ustanove kako bi izrazili negodovanje jer konkursima za slobodna radna mjesta u bolnici nisu predviđeni svi zaposleni, već samo dio njih. Zatražili su hitan sastanak sa ministrom zdravlja Dragoslavom Šćekićem i premijerom Dritanom Abazovićem, jer su rokovi, kako poručuju, vrlo kratki. Decembarsku platu nisu primili, a protest su nastavili ispred zgrade Opštine.

Predsjednica Sindikata Slavica Drobnjak je zapitala koliki je apsurd da neko ko se deset godina bori za ustanovu mora da konkuriše za radno mjesto za koje se borio.

– Želimo odgovor zbog čega tim konkursom nije obuhvaćeno 59 radnika koji 1. februara u ovoj ustanovi nemaju posao. Nemamo posao vjerovatno svi jer ugovor koji su nam ponudili traje do 31. januara. Niko od nas od 1. februara nema trajnije rješenje. I dalje se vrti priča oko zarade bolnice, nismo dobili platu iz decembra i ne znamo kada ćemo je i hoćemo li je dobiti. Postavljam pitanje svim odgovornim naročito Ministarstvu zdravlja zašto su objavili konkurs, a nisu obavijestili radnike bolnice. Svi radnici su se usaglasili da na taj konkurs niko neće konkurisati, kazala je Drobnjak.

Da li se ovim pripajanjem bolnice Meljine bolnici Kotor briše bolnica Meljine, briše se ime bolnice i možda na takav način prividno gasi, zapitala se Drobnjak.

– To su sve pitanja koja postavljamo resornim ministarstvima i Vladi. Da li je ovo početak gašenja bolnice, zašto nisu obavjestili o konkursu, zašto očekuju da odgovorimo na taj konkurs? Ako smo se za ovu ustanovu borili 10 godina, borili smo se da opstane za ovaj grad, da li možemo da mislimo da je ovakva odluka i prevara građana Herceg Novog. Da li i građani treba da razmišljaju u tom pravcu i da li ovo možemo nazvati prevarom ili imaju neko drugo rješenje? Oni se nisu izjasnili. Tražimo izjašnjenja, decembarsku platu i odgovor da li je pripajanje bolnice Meljine Kotoru njeno gašenje. Ako imaju druga rješenja i ako su ih imali, a nisu mogli da nam ih kažu, oni su morali da nam ih nagovjeste, kazala je Drobnjak.

Drobnjak je podsjetila da su bili na mnogim sastancima gdje im je obećano da će bolnica sa svim odeljenjima biti preuzeta i svi radnici. Zašto sada imamo 59 ljudi, koji nisu na spisku. Šta će oni da rade? Po konkursu, kako je objasnila porodilište u jednom momentu neće moći da radi, hirurgija će biti hitna služba i oba odjeljenja su pod znakom pitanja.

Protest radnika bolnice podržala je i Olivera Doklestić koja je istakla da Herceg Novi nema pravo da se zove medicinskim gradom i da će se građani u buduće liječiti prirodnim travarima jer više neće ostati ništa.

– Sve ovo što se dešava počevšii od smjene direktora Doma zdravlja, smjena direktora Instituta i sva ova agonija sa bolnicom je teška tragedija, ne samo grada Herceg Novog nego cjelokupnog političkog sistema Crne Gore. Grad vode potpuno nesposobni ljudi, okrenuti jedino partijskim i ličnim interesima, uhljebi koji su nesposobni da profesionalno bilo šta urade", navela je Doklestić.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR