19 °

max 19 ° / min 9 °

Četvrtak

23.03.

19° / 9°

Petak

24.03.

18° / 10°

Subota

25.03.

16° / 10°

Nedjelja

26.03.

17° / 10°

Ponedjeljak

27.03.

12° / 7°

Utorak

28.03.

10° / 3°

Srijeda

29.03.

10° / 2°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Đurović: Od utorka akcija Stop inflaciji, bar 25 proizvoda biće jeftinije, pogledajte kojih i u kojim trgovačkim lancima

Ekonomija

Tag Video
Comments 1

Đurović: Od utorka akcija Stop inflaciji, bar 25 proizvoda biće jeftinije, pogledajte kojih i u kojim trgovačkim lancima

Autor: Antena M

  • Viber

Ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović kazao je da je, povodom drastičnog rasta stope inflacije, svjestan potrebe da se utiče na zaštitu potrošača.

"Već određene zemlje ulaze u jednocifrenu stopu inflacije. Mi kao odgovorna Vlada svjesni smo potrebe da utičemo koliko možemo zaštitimo potrošače. Napravili smo akciju koja se zove 'Stop inflaciji', koja podrazumijeva definisanje antiinflacione korpe sa 25 proizvoda. U to smo uključili maloprodajne trgovačke lance", rekao je on.

Kako je dodao, trgovci će izabrati određeni artikal koji će biti dio antiinflacione korpe, a sve će krenuti od utorka.

"Svaki takav proizvod će u prodavnicama imati oznaku 'Stop inflaciji", istakao je Đurović i dodao da su sve odluke donosili zajedno sa privredom.

Lanci će tako biti u obavezi da snize cijene za sljedeće artikle - jaja, sir, jogurt, mlijeko, krompir, pirinač, pasulj, makaroni, piletina, šunka, svinjetina, sardine u ulju, čokolada, kafa, bezalkoholni napitak, sok, konzervirano povrće, hrana za bebe, šampioni za bebe, pelene, higijenski ulošci, šamponi i kupke za odrasle, deterdžent za pranje veša.

To su proizvodi čije će cijene biti minimalne, a trgovački lanci su izrazili spremnost da povećaju broj proizvoda uključenih u akciju.

Cijene će važiti do kraja aprila, a od tada ide nova serija proizvoda i nove cijene do kraja maja.

U akciju su uključeni trgovački lanci Voli, Laković, Merkator, Franca, a postoje najave da će biti uključeni i drugi lanci i trgovci. 

Svi lanci imaju pravo da sami odrede koji će to proizvodi biti, što je, kako je rekao, dobro za građane, jer će na taj način imati široku lepezu proizvoda koje će moći da kupe po niskim cijenama.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Mira

Nazad u devedesete! Ne mozemo vise da kupimo sta zelimo vec ono sto je najjeftinije i obicno nije za upotrebu! Brzo ce i bonovi kao devedesetih, predlazem da ih nazovu evropa jad-osvjezilo!!!