31 °

max 35 ° / min 19 °

Subota

27.07.

35° / 19°

Nedjelja

28.07.

38° / 23°

Ponedjeljak

29.07.

38° / 25°

Utorak

30.07.

35° / 22°

Srijeda

31.07.

38° / 19°

Četvrtak

01.08.

38° / 22°

Petak

02.08.

37° / 23°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Investicioni potencijali Crne Gore predstavljeni u Frankfurtu

Ekonomija

Comments 2

Investicioni potencijali Crne Gore predstavljeni u Frankfurtu

Autor: Antena M

  • Viber

Intenzivna saradnja Crne Gore i SR Njemačke u oblasti energetike predstavlja bitan segment sveukupnih bilateralnih odnosa, poručeno je na privrednom događaju u Frankfurtu, u organizaciji Generalnog konzulata Crne Gore u SR Njemačkoj i Agencije za razvoj grada Frankfurta, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova.

"Tokom događaja organizovan je i okrugli sto na temu „Energetska kriza- odgovori Crne Gore i Njemačke“, na kojem su učestvovale privredne delegacije dviju zemalja, koje su predvodile predsjednica Privredne komore Crne Gore Nina Drakić i predsjednica Privredne i industrijske komore pokrajine Hesen, grada Ofenbaha i potpredsjednica Privredne i industrijske komore Njemačke Kristen Šoder Štajnmiler. Tokom okruglog stola, delegacije su razmijenile mišljenja i iskustva o ovoj globalno aktuelnoj temi, sa posebnim fokusom na izazove sa kojima se suočavaju donosioci političkih odluka u Crnoj Gori i Njemačkoj, kako bi zaštitili potrošače i preduzeća s jedne, i postigli transformaciju energetskog sektora, s druge strane", navode u saopštenju.

Nakon radnog dijela, kako dodaju, organizovan je prijem na kojem su prisustvovali predstavnici konzularnog kora, državnih organa, banaka, finansijskih institucija, renomiranih kompanija iz Frankfurta i njemačkih pokrajina Hesen i Baden Virtemberg.

"Tom prilikom gostima se obratila generalna konzulka Crne Gore u Frankfurtu Ivana Đukanović, koja je pozvala njemačke investitore da posjete Crnu Goru i da se uvjere u povoljan investicioni ambijent. Prijemu je, takođe, prisustvovao i Hajriz Brčvak, poznati filantrop i dobrotvor iz Bijelog Polja, koji je prezentovao svoja poslovna iskustva u Crnoj Gori i Njemačkoj.

Crnogorsku delegaciju su činili predstavnici Elektroprivrede Crne Gore i Agencije za investicije. Sa njemačke strane učestvovali su predstavnici privredne komore pokrajine Hesen i renomiranih njemačkih kompanija: Siemens, Jebsen&Jessen, Glaabsberaü&Co, Fieldfischer LLP. 

Događaj je bio idealna prilika da se kroz razmjenu iskustava i kontakata razmotre novi modaliteti saradnje Crne Gore i Njemačke, na regionalnom i lokalnom nivou", zaključuju u saopštenju.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Kalac

Adnan je potpuno u pravu.Rijec gospodin je širok pojam od ločnog izgleda:brade,frizure,ponašanja prema drustvu prema radnicima i TD.a najmanje od odijela i krvate. Gospodin nikad nece preko radnickog znoja sebe u humanitarce svrstavat. Teško onom ko pokušava steć popularnos sa parama a ne znanjem

Adnan

Gospodin na slici predstavlja gradjevinsku mafiju i korumpirane elemente vlasti?