15 °

max 15 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

15° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Delegacija PKCG na sjednici Upravnog odbora KIF-a

Ekonomija

Comments 0

Delegacija PKCG na sjednici Upravnog odbora KIF-a

Autor: Antena M

  • Viber

U Prištini je održana sjednica Upravnog odbora KIF-a na kojoj je učestvovao potpredsjednik Privredne komore Crne Gore Nikola Vujović sa saradnicima.

U fokusu sjednice bile su teme koje su se ticale ocjene rada organizacije tokom 2023. godine, predstavljanje analize inflacije u regionu, te model pružanja odgovora poslovne zajednice na inflatorne i prateće izazove.

Jedna od važnijih tačaka bilo je zauzumanje završnih stavova i definisanje rješenja za osnivanje organizacije KIF-a za djelovanje na Zapadnom Balkanu, sa sjedištem u Podgorici.

Takođe, donijeta je odluka o uspostavljanju Centra za trening i sertifikaciju na Kosovu, koji će donijeti značajne benefite za sistem obrazovanja i unapređenja kvaliteta kvalifikacija u oblasti zapošljavanja.

Tokom sadržajnih diskusija oblikovalo se i niz drugih zaključaka od značaja za dalji rad u okviru ove važne ekonomske inicijative privrednih komora zemalja Zapadnog Balkana.

Komorski investicioni forum (KIF ZB) okuplja šest privrednih komora sa Zapadnog Balkana. Ova organizacija je osnovana 2017. godine s ciljem uspostavljanja platforme saradnje koja ima za svrhu obezbjeđivanja jedinstvenog glasa za poslovnu zajednicu, jačanje i unapređenje kontakata među privrednicima, kao i promociju regiona kao atraktivne investicione destinacije.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR