11 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

22° / 13°

Srijeda

01.05.

19° / 14°

Četvrtak

02.05.

19° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Održana redovna godišnja Skupština akcionara Crnogorskog Telekoma: Nastavljen program otkupa sopstvenih akcija

Ekonomija

Comments 0

Održana redovna godišnja Skupština akcionara Crnogorskog Telekoma: Nastavljen program otkupa sopstvenih akcija

Autor: Antena M

  • Viber

Na današnjoj redovnoj Skupštini akcionara Crnogorskog Telekoma a.d, održanoj u Podgorici, usvojeni su Finansijski izvještaj i Izvještaj o poslovanju za 2022. Na Skupštini je odlučeno i da se kompletna neto dobit ostvarena u finansijskoj 2022, u iznosu od 2,35 miliona eura – odnosno 5 centi po akciji (bruto) – isplati akcionarima na ime dividende.  

Za nezavisnog revizora društva za 2023, Skupština akcionara izabrala je revizorsko preduzeće Deloitte, a usvojena je i Politika naknada. 

Izabran je i novi Odbor direktora koji će činiti Siniša Đuranović (predsjednik), Marc Stehle, Matija Kovačević, te Christoph Schon i Tripko Krgović kao nezavisni direktori. 

Društvo je donijelo odluku o smanjenju kapitala na osnovu koje će poništiti stečene sopstvene akcije, a Skupština akcionara je dala ovlašćenje za novi otkup sopstvenih akcija u koje svrhe će Društvo opredijeliti iznos od 2 miliona eura koji će biti utrošen u narednih 10 mjeseci. 

“Crnogorski Telekom već drugu godinu u kontinuitetu pokazuje sposobnost da komercijalno raste i da se tehnološki razvija na malom i izrazito konkurentnom tržištu u Crnoj Gori. Tim Crnogorskog Telekoma u prošloj godini postigao je izuzetne rezultate i značajan rast u svim segmentima, učvrstivši temelje za planove koje imamo za ovu i naredne godine”, kazao je Stjepan Udovičić, izvršni direktor Telekoma. 

“Tim Crnogorskog Telekoma uvijek je u sebi imao energiju i snagu da te ambiciozne ciljeve realizuje, i sve što je bilo potrebno je da cijela organizacija vjeruje da se sve može postići ako smo spremni da odemo korak dalje od drugih, u planiranju i izvršenju planova. U bogatstvu postojećih i novih tehnologija, u Telekomu želimo da razvijamo kulturu gdje je poželjno da se svakodnevno otkivaju nove teritorije mogućeg i novi alati, da budemo pioniri u razvoju, digitalizaciji, marketingu, prodaji. Moderni i agilni. Da natjeramo druge da nas prate, umjesto da tražimo utabane staze. Što smo, vjerujem, i uspješno započeli”, kaže on.  

Telekom je prethodnu godinu posvetio i investicijama u strateški razvoj mobilne i optičke mreže, zahvaljujući čemu danas ima i najveću i najbržu 4G i 5G mrežu u zemlji, i najveći protok internet saobraćaja u mobilnoj mreži u Crnoj Gori, ali i 17% više korisnika na optici u odnosu na godine prije. Osim što su prvi u Crnoj Gori lansirali komercijalnu 5G mrežu na DSS tehnologiji, prvi postigli gigabitne brzine u testnom 3.x okruženju, a zatim i prvi lansirali komercijalnu 5G mrežu na visokim frekvencijama, Telekom je na prošlogodišnjoj aukciji zakupio najviše 5G spektra, čime su stvorili uslove za uvođenje gigabitnih brzina u mobilnoj mreži, i spektralnu konkurentsku prednost Telekoma za sljedećih 15 godina.  

“Uvjeren sam da rast naše kompanije nije ograničen samo na finansijsku i tržišnu metriku, već se mjeri i snagom našeg jedinstva i saradnje. Korisnici i akcionari su neodvojivi dio uspjeha naše kompanije, zbog čega želim da se posebno zahvalim na vašoj podršci u prethodnom periodu. Posvećenost svih zainteresovanih strana – menadžmenta, zaposlenih, akcionara – našoj zajedničkoj viziji i vrijednostima ono je što nas pokreće i podstiče da postižemo nove uspjehe”, zaključuje Udovičić.  

Crnogorski Telekom već duže od deceniju i po na veoma konkurentnom telekomunikacionom tržištu u Crnoj Gori ostaje jedini telekomunikacioni operator čije se akcije nalaze na berzi. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR