15 °

max 25 ° / min 15 °

Četvrtak

16.05.

25° / 15°

Petak

17.05.

22° / 16°

Subota

18.05.

25° / 16°

Nedjelja

19.05.

26° / 17°

Ponedjeljak

20.05.

26° / 18°

Utorak

21.05.

26° / 18°

Srijeda

22.05.

22° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Počinju radovi, biće "Visitor" biser na pjeni Plavskog jezera

Ekonomija

Tag Gallery
Comments 3

Počinju radovi, biće "Visitor" biser na pjeni Plavskog jezera

"Kad bude gotov hotel 'Visitor' i pred najzahtjevnijim gostima moći ćemo da se isprsimo i kažemo im: evo, to je Crna Gora, to je Plav, to su Prokletije, to je Jezero, to su Gusinje i Grebaje, to je moj klub FK Jezero… Odatle sam ja. Moraćeš daleko da putuješ svijetom, da bi naišao na nesto ljepše", kaže investitor Jasmin Šarkinović.

Autor: Portal Antena M

  • Viber

Mašine su izašle na teren i počinje gradnja hotela "Visitor" u okviru ekskluzivnog rizorta na obali Plavskog jezera. Investitor kompleksa vrijednog oko 12 miliona eura je Jasmin Šarkinović, vlasnik izuzetno uspješne kompanije "SAMONT" iz Paderborna, u Njemačkoj.

I posljednje dozvole za početak radova pribavljene su prethodnih dana pa je kompanija R&R Invest jutros počela da priprema teren na kojem će nići velelepni kompleks: hotel sa nizom superatraktivnih pratećih sadržaja. Kada bude završen, biće to najmarkantnija tačka crnogorskog kontinentalnog turizma - kako reče Dušan Radulović, izvršni direktor Montenegro stars Managementa.

- Teško je u tri rečenice opisati nešto u čemu ste emotivno više od deset godina. Od 16-te godine živim i radim u Njemačkoj, zavolio sam tu zemlju i ona mi je dala sve razloge da je postujem, ali Domovina i Đedovina je samo jedna, kao što je samo jedan zavičaj. Za mene je to Crna Gora, Plavogusinjski kraj, Plavsko jezero... i zato sam danas srecan!

O savrsenim prirodnim ljepotama ovog kraja ne treba da govorim, a kad bude gotov hotel 'Visitor' i pred najzahtjevnijim gostima moći ćemo da se isprsimo i kažemo im: evo, to je Crna Gora, to je Plav, to su Prokletije, to je Jezero, to su Gusinje i Grebaje, to je moj klub FK Jezero… Odatle sam ja. Moraćeš daleko da putuješ svijetom, da bi naišao na nesto ljepše! i sve te ljepote na tako malom prostoru"-ne skrivajući emocije priča za Antenu M Jasmin Šarkinović.

 

Dušan Radulović ističe da je zadatak koji im je povjerio investitor izuzetno zahtjevan, ali stoga i poslovno veoma izazovan .

- Plav će dobiti 'Visitor', moderan hotel sa četiri zvjezdice u kojem će biti 50 stalno zaposlenih, a tokom sezone gotovo dvostruko više. Cilj nam je da izgradimo rizort koji će biti dostojan ovog prirodnog ambijenta, po kojem će se prepoznavati ne samo Plav, već i susjedne opštine.

Uz pomoć prvenstveno domaćeg kadra, nastojaćemo da primijenimo najbolju praksu i procedure koje su prošle test našeg 20-godišnjeg poslovanja na primorju, kako bi 'Visitor' postao omiljeno odmorište gostiju, koji dolaze u Crnu Goru, ali i stanovnika ovog kraja.

Izuzetno smo ponosni što smo na ovaj način postali dio projekta čiji je investitor čovjek odavde, koji je svoju profesionalnu afirmaciju stekao i potvrdio u inostranstvu, a koji je odlučio da stečeni kapital investira u rodni kraj- investirajući u opšte dobro. Na taj način će se otvoriti ne samo nova radna mjesta već će i destinacija steći novu vrijednost, po kojoj će se, nadam se, i prepoznavati ovaj kraj“, kaže za Antenu M Dušan Radulović, izvršni direktor "Montenegro stars Managementa", kćerke kompanije "Hotels Group Montenegro stars", u čijem su vlasništvu hoteli "Splendid", "Montenegro" i "Blue Star" u Budvi, a kojoj je povjeren nadzor gradnje i buduće upravljanje turističkim objektom "Visitor".

I sama najava gradnje velelepnog kompleksa privukla je pažnju uspješnih iz drugih grana biznisa, koje u "Visitoru" i njegovom značaju za ovaj prelijepi i perspektivni kraj prepoznaju i svoju šansu. Već je, tako, izvjesno da će u okviru objekta biti otvorena filijala Hipotekarne banke za Plav.

Kako je Antena M već pisala, hotel će imati 250 ležajeva, restoran i restoran-banket sale, spa centar, ljetnju baštu uklopljenu u prirodni ambijent... Projektant je naglašeno vodio računa da čitav kompleks sačuva „duh mjesta“, što je jedan od ključnih uslova za uspješno arhitektonsko rješenje. U širem okruženju hotela biće izgrađen vidikovac sa pogledom na jezero, most, terasa, trim staza koja se pruža obalom od Plava. Pa igralište za djecu, centralni plato pogodan za kupanje ali i za prezentovanje kulturnih sadržaja, veliki parking.

Uređenih 250 metara obale podijeljeno je na tri dijela; istočni i zapadni krak i centralni dio, koji ih spaja. Istočni krak obilježiće drvena ponta, koja se pruža duboko u jezero, pogodna za posmatranje i okupljanje gostiju, naročito za kupače. Na centralnom dijelu obale predviđen je plato namijenjen kupačima, do njega biće smješten revitalizovani Ribnjak i Jedriličarski klub. Zapadni krak nalazi se ispod mosta koji spaja ljetnju baštu sa Jedriličarskim klubom i ostrvo sa okruženjem pored kojega je šank bar. Kompleks, pored hotela, oplemenjuje Market sala, smještena do magistralnog puta, i Banket sala.

Nije to sve, dio kompleksa je i Auto-kamp sa 28 mjesta, na prostoru od 4100 m2, u prijatnom, prirodnom ambijentu i sa potpunim osjećajem privatnosti.

Sve je u ovom projektu podređeno poštovanju prirode pa su drvo i kamen pretežni materijali od kojih će objekti biti građeni, a kroz kompleks vodiće kamene i podaskane staze koje povezuju objekte. Zelenilo, visoko i nisko rastinje pružaće odmor za oko i hladovinu, idealan zaklon za prostor namijenjen porodičnom roštiljanju i dječjim igralištima.

Koliko je Šarkinovićev "SAMONT" uspješan pokazuju i sljedeći podaci: najbrže je rastuća kompanija u sektoru mašinske industrije u Njemačkoj, a njeni partneri su i giganti poput Simensa i Amazona.

- Hvala svima koji su učestvovali u ovome projektu ili dali doprinos da sve ovo danas bude moguće. Dugujem zahvalnost Mirsadu Bajrektareviću koji nas je u startu maksimalno podržao, kao i Nihadu Canoviću koji je preuzeo odgovornost i nastavio da se odgovorno odnosi prema našem projektu. MSM i g-din Dušan Radulović sa svojim timom i višegodišnjim iskustvom postavili su najviši standard u ovom poslu, arhitekte i projektanti kompanije MONCOR iz Podgorice koji su bili odgovorni za projekat, takođe. Svima im, kao i CEDIS-u i ostalima koji su uložili trud i dali podršku realizaciji ovog projekta, neizmjerno zahvaljujem i želim srećan i uspješan rad", kaže za Antenu M Jasmin Šarkinović.

Izgradnjom kompleksa na obali Plavskog jezera, koji će raditi tokom cijele godine, Jasmin prvi put ulazi u biznis turizma i ugostiteljstva. Zato je za partnera odabrao, kako kaže, najbolje u toj branši – Montenegrostars hotelsku grupu i njenu kćerku kompaniju Montenegro stars Managment.

Svečanost povodom početka izgradnje hotela "Visitor" i rizorta koji će promijeniti turističku ponudu ne samo Plava i Gusinja, nego cijelog gravitirajućeg dijela sjevera Crne Gore, zakazana je za 11 sati.

Planirano je da projekat bude gotov u ljeto 2026.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

sičija

Neka je sa srećom. Plavsko jezero je prelijepo, a hotel će mu dati sjaj turističkog i privrednog, pa i sportskog značaja i koristi za Plav i okolinu. Volim kad crnogorski gradovi misle na svoj napredak u jedinoj nam domovini koju moramo čuvati za naše potomke. Bravo, gospodine Šarkinoviću.

Andrija

Pregaocu bog daje mahove. Ovo zaista izgleda velicanstveno.

Prokletije

Jasmin je veliki čovjek i veliki patriota. Srecan rad i da cijeli Plav i Gusinje povuče naprijed.