8 °

max 11 ° / min 6 °

Četvrtak

22.02.

11° / 6°

Petak

23.02.

11° / 7°

Subota

24.02.

10° / 9°

Nedjelja

25.02.

13° / 9°

Ponedjeljak

26.02.

15° / 9°

Utorak

27.02.

15° / 10°

Srijeda

28.02.

16° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Tripković: Inicijativa IRF-a nedvosmisleno podsjeća na bitnost uloge žene u crnogorskom društvu

Ekonomija

Comments 0

Tripković: Inicijativa IRF-a nedvosmisleno podsjeća na bitnost uloge žene u crnogorskom društvu

Izvor: Mina business

Autor: Antena M

  • Viber

Inicijative, poput Women on Boards, koju je pokrenuo Investiciono-razvojni fond s ciljem razvoja liderki za pozicije ekonomskog odlučivanja, nedvosmisleno podsjećaju na bitnost uloge žene u crnogorskom društvu i zajednici, poručio je izvršni direktor Coca-Cola HBC Crna Gora, Nikola Tripković.

On je kazao da snažno podržava Women on Boards program, kao i da kroz angažman u multinacionalnoj kompaniji na dnevnom nivou ima priliku da sarađuje sa ženama različitih hijerarhijskih nivoa, te da može potvrditi da su upravo one te koje vrlo često donose drugačiju perspektivu, pokreću inicijative, da su inovativne i nerijetko izuzetno dobre liderke.

„Upravo su to razlozi zbog kojih je u našoj kompaniji Coca-Cola Hellenic, pomenuću region - Srbija, Kosovo, Crna Gora, broj žena na upravljačkim, odnosno menadžerskim pozicijama gotovo 40 odsto. I mi unutar naše kompanije želimo da taj procenat bude još i veći, jer smo svjesni snage koju žene na upravljačkim pozicijama donose našoj kompaniji, a ja lično smatram i svim drugim organizacijama”, rekao je Tripković.

On je saopštio da vjeruje da će upravo ta snaga u kombinaciji sa kampanjama ovog tipa rezultirati da se i crnogorsko društvo u nekom narednom periodu pomjeri ka evropskim statistikama na ovu temu.

Ipak, važnije od evropskih statistika je, kako smatra, upravo ohrabrivanje žena svih generacija, što je ključna poruka Women on Boards inicijative, da i one same moraju biti istrajnije u svojim ambicijama kako bi valorizovale svoj potencijal.

„Na kraju, zaključio bih još jednom snažnom podrškom kampanji Women on Boards sa ciljem da u nekom narednom periodu u crnogorskom društvu možemo vidjeti veći broj žena na ključnim pozicijama“, zaključio je Tripković.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR