26 °

max 35 ° / min 19 °

Subota

27.07.

35° / 19°

Nedjelja

28.07.

38° / 23°

Ponedjeljak

29.07.

38° / 25°

Utorak

30.07.

35° / 22°

Srijeda

31.07.

38° / 19°

Četvrtak

01.08.

38° / 22°

Petak

02.08.

37° / 23°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Simply FEEL GOOD – ponovno pokretanje globalne vodeće kampanje za održivost Turističke organizacije Njemačke

Izvor: Željko Bracanović foto

Ekonomija

Comments 0

Simply FEEL GOOD – ponovno pokretanje globalne vodeće kampanje za održivost Turističke organizacije Njemačke

Autor: Antena M

  • Viber

Turistička organizacija Njemačke (Deutsche Zentrale für Tourismus - DZT) nastavlja da se posvećeno bavi pozicioniranjem Njemačke kao održive turističke destinacije. Tim povodom je u Podgorici održano prijatno druženje tokom kojeg je predstavljena tekuća kampanja Turističke organizacije Njemačke - Simply FEEL GOOD, navodi se u saopštenju. 

Prisutnima se obratio Ambasador Njemačke u Crnoj Gori Peter Felten koji je ovom prilikom istakao da se Njemačka, na međunarodnom planu, sve više ističe kao održiva destinacija.

U Indeksu održivog razvoja (Sustainable Development Goals - SDG), koji mjeri napredak 193 zemlje u ostvarivanju klimatskih ciljeva UN, Njemačka je napredovala sa šestog na četvrto mjesto u 2023. 

Prema analizi koju je sprovela kompanija za istraživanje tržišta IPK International u septembru 2022. godine, potencijalni posjetioci stavljaju Njemačku na treće mjesto u poređenju sa 27 destinacija kada je riječ o održivosti i klimatskim akcijama.

U skladu sa ovim pozitivnim podizanjem svijesti, Turistička organizacija Njemačke (DZT) ponovno pokreće svoju globalnu vodeću kampanju za održivost pod nazivom Simply FEEL GOOD, koja sadrži mnoge ideje za održiva putovanja, dodaje se u saopštenju. 

Maja Lunić, PR Turističke organizacije Njemačke, otkrila je da Njemačka kao turistička destinacija ima idealne sastojke za izuzetna i održiva iskustva odmora koja takođe pomažu u zaštiti klime i životne sredine.

Pozivaju da se upustite u otkrivanje održive turističke ponude na FEEL GOOD mikrosajtu.

Simply FEEL GOOD 2023

U srcu kampanje Turističke organizacije Njemačke nalazi se odredišna stranica na sajtu www.germany.travel. 

Ova platforma za informacije i inspiraciju prikazuje oko 140 ideja za održivo putovanje odabranih iz različitih djelova Njemačke.

Četiri klastera: Discover, Enjoy, Stay overnight i On tour olakšavaju pregled ponuda.

Mape Njemačke se takođe povezuju sa drugim idejama za održivo putovanje na odgovarajućim veb-stranicama 16 saveznih država i sa smještajem koji je sertifikovan od strane barem jednog od 17 priznatih programa održivosti.

Održivi odmor čuva prirodne resurse, podstiče međukulturno razumijevanje i podržava lokalne biznise. Mnoge destinacije su posvećene ovom cilju i razvijaju sve veći broj ponuda koje su dobre za životnu sredinu ali i za domaćine i njihove goste.

Njemačka željeznica (Deutsche Bahn) – sveobuhvatna posvećenost održivosti

Kao Premium Partner, Deutsche Bahn aktivno učestvuje u realizaciji kampanje Simply FEEL GOOD. Kompanija je pokrenula je brojne mjere kako bi zaštitila klimu, prirodu i resurse, smanjila zagađenje bukom i postigla svoje ciljeve održivosti.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR