28 °

max 31 ° / min 20 °

Četvrtak

25.07.

31° / 20°

Petak

26.07.

33° / 19°

Subota

27.07.

36° / 21°

Nedjelja

28.07.

38° / 24°

Ponedjeljak

29.07.

37° / 25°

Utorak

30.07.

37° / 22°

Srijeda

31.07.

37° / 23°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Delegacija Provincije Darkhan-Uul u posjeti Opštini Bar: Potpisano Pismo namjere o saradnji

Ekonomija

Tag Gallery
Comments 0

Delegacija Provincije Darkhan-Uul u posjeti Opštini Bar: Potpisano Pismo namjere o saradnji

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednik Opštine Bar i Upravnog odbora Zajednice opština Crne Gore Dušan Raičević primio je delegaciju Mongolije odnosno Provincije Darkhan-Uul koja je u višednevnoj posjeti Crnoj Gori kroz „Friendship project“ u okviru Međuregionalnog Darkhan - EU Foruma.

"Uz iskazano obostrano zadovoljstvo, posebno imajući u vidu da je delegacija Opštine Bar na čelu sa Raičevićem prethodno posjetila Mongoliju, ova posjeta je prilika da se prezentuju privredni, turistički i prirodni potencijali kako opštine Bar tako i Crne Gore", saopštili su iz te Opštine.

Ovom prilikom, dodaju u saopštenju, potpisano je Pismo namjere o saradnji između Opštine Bar i Provincije Darkhan-Uul iz Mongolije kojim se predviđa podrška i promocija razvoju inovativnih pristupa i programa u oblastima od zajedničkog interesa, kao i razmjena međusobnih iskustava sa ciljem unapređenja lokalne uprave.

Osim toga, kažu iz Opštine, predviđeno je definisanje zajedničkih interesa koji će rezultirati novima inicijativama za jačanje prijateljskog partnerstva između dva grada, i finalno, pružanje znanja i podrške u programima koje sprovodi lokalna uprava.

Na sastanku su predstavljeni rezultati Opštine Bar u prethodnom petogodišnjem periodu posebno u oblasti jačanja privatnog biznisa, start-up preduzeća sa posebnim akcentom na preduzetništvo za koje će u narednoj godini biti opredijeljeno 400.000 eura uz žensko preduzetništvo za koje je budžetom za 2024. godinu planiran iznos od 100.000 eura.

"Ova posjeta viđena je kao kvalitetna prilika da se razmjene iskustva koja će pomoći objema upravama da adekvatno odgovore na izazove i kreiraju bolje uslove za razvoj biznis ambijenta" saopštili su iz Opštine Bar.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR