30 °

max 30 ° / min 19 °

Srijeda

12.06.

30° / 19°

Četvrtak

13.06.

27° / 18°

Petak

14.06.

24° / 16°

Subota

15.06.

26° / 16°

Nedjelja

16.06.

28° / 18°

Ponedjeljak

17.06.

31° / 21°

Utorak

18.06.

31° / 21°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Mujović u EPCG - Željezara Nikšić: Situacija nije jednostavna, zajedničkim naporima tražiti rješenja

Izvor: Ministarstvo energetike i rudarstva

Ekonomija

Tag Gallery
Comments 0

Mujović u EPCG - Željezara Nikšić: Situacija nije jednostavna, zajedničkim naporima tražiti rješenja

Autor: Antena M

  • Viber

Na poziv sindikalne organizacije EPCG-Željezara Nikšić, ministar energetike i rudarstva Saša Mujović posjetio je danas ovo preduzeće, kako bi kroz razgovor sa menadžmentom i predstavnicima radnika sagledao situaciju i aktivnosti za naredni period.

Ministar Mujović najprije je razgovarao sa predsjednikom i članovima odbora direktora kompanije, a zatim i sa predstavnicima sindikalne organizacije kako bi se upoznao sa stanjem i kapacitetima objekata u okviru kompanije, saopšteno je iz Ministarstva. 

"Kako su na početku susreta istakli predstavnici odbora direktora i menadžmenta, postoje problemi i zastoji u ostvarivanju poslovnih planova, a današnji razgovor iskoristili su da predstave određene korake koji su do sada sprovedeni, kao i planove za naredni period.

Razgovora je bilo o pripremi javnog poziva za zainteresovane kompanije za zakup kovačnice i čeličane, što bi podrazumijevalo i upošljavanje značajnog broja radnika. Osim ovog poziva, predstavnici menadžmenta prezentovali su i ostale djelatnosti koje su shodno biznis planu, razvijane i koje funkcionišu u okviru rada Željezare", navodi se u saopštenju. 

Izvor: Ministarstvo energetike i rudarstva

Ministar energetike i rudarstva osvrnuo se na značaj Željezare, ne samo za Nikšić, već i za cijelu državu.

Shvatajući važnost ovog pitanja, Vlada će dati podršku svakom modelu razvoja kompanije, koji ima za cilj vraćanje Nikšiću epiteta industrijskog centra Crne Gore, istakao je Mujović.

"Ministar je takođe naglasio da je konkurentnost na tržištu veoma važna stavka i u tom kontekstu istakao je uvođenje novih tehnologija, kao što je proizvodnja „zelenog čelika“ razvojnom šansom kompanije.

Kako je dodao, uz kredibilnog partnera i podršku države, a uz maksimalnu spremnost zaposlenih da se angažuju i rade, postoji perspektiva za bolju budućnost Željezare.

Ministar je takođe danas razgovarao sa predstavnicima sindikalne organizacije i saslušao izazove sa kojima se zaposleni susrijeću. Predstavnici radnika iskazali su nezadovoljstvo dosadašnjom dinamikom aktivnosti koje se sprovode shodno biznis planu. Prema riječima predsjednika sindikata Ivana Vujovića, radnici su spremni da rade, da obezbijede egzistenciju svojim porodicama, a kako su istakli vjeruju da uz pravog partnera mogu značajno doprinijeti razvoju i rastu kompanije", navode iz Ministarstva. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR