17 °

max 17 ° / min 12 °

Subota

02.12.

17° / 12°

Nedjelja

03.12.

12° / 6°

Ponedjeljak

04.12.

10° / 4°

Utorak

05.12.

9° / 6°

Srijeda

06.12.

8° / 7°

Četvrtak

07.12.

10° / 6°

Petak

08.12.

10° / 5°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Radović u posjeti Razvojnoj banci Turske

Ekonomija

Comments 2

Radović u posjeti Razvojnoj banci Turske

Autor: Antena M

  • Viber

Izvršna direktorica Investiciono-razvojnog fonda Crne Gore Irena Radović boravi u zvaničnoj posjeti Razvojnoj banci Turske u cilju jačanja ekonomske saradnje između dvije finansijske institucije.

Na sastanku sa izvršnim direktorom i članom Odbora direktora, Ibrahimom Halil Öztopom, istaknuto je da su Investiciono-razvojni fond Crne Gore i Razvojna banka Turske posvećeni principima održivog razvoja i odgovornog poslovanja.

Radović i Oztop razgovarali su o mogućnostima investiranja u sektore od strateškog značaja, s ciljem stimulisanja privrednog rasta i razvoja, izrazivši očekivanje da će saradnja dvije institucije u krajnjem doprinijeti jačanju bilateralnih veza između Crne Gore i Turske u oblasti ekonomije i investicija.

Radović je, kako je saopšteno iz IRF, istakla zadovoljstvo zbog mogućnosti saradnje institucije na čijem je čelu sa Razvojnom bankom Turske na projektima koji će pozitivno uticati na ekonomiju obje zemlje, sa posebnim naglaskom na odgovorno i održivo poslovanje. Izvršna direktorica Investiciono-razvojnog fonda istakla je da će kroz strateške projekte biti stvorena održiva radna mjesta, podstaknute inovacije i unaprijeđeno poslovno okruženje.

U tom smislu, Öztop i Radović su razgovarali o ESG standardima i finansiranju u vezi sa klimatskim promjenama, složivši se oko važnosti integracije ovih principa u planiranje i implementaciju investicija kako bi se postigao održiv i dugoročan ekonomski rast.

Sagovornici su dogovorili i dalje korake za ostvarivanje navedenih planova, uz naglasak na transparentnosti i održivosti investicija.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Legenda

Osoba koja je ganjala karijeru i naljutila se kada je Đukanović nije postavio za guvernera,I odma je digla sidro iz Dpsa

Mila K

Jel ovo neki vic? Jel su tetke Judith i Popa ovo dozvolile?