30 °

max 35 ° / min 19 °

Subota

27.07.

35° / 19°

Nedjelja

28.07.

38° / 23°

Ponedjeljak

29.07.

38° / 25°

Utorak

30.07.

35° / 22°

Srijeda

31.07.

38° / 19°

Četvrtak

01.08.

38° / 22°

Petak

02.08.

37° / 23°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Rodno odgovorno budžetiranje u fokusu DRI

Ekonomija

Comments 0

Rodno odgovorno budžetiranje u fokusu DRI

Autor: Antena M

  • Viber

Juče je u Beogradu održana peta završna sesija vrhovnih revizorskih instucija Crne Gore, Srbije, BiH, FBiH i RS na temu sprovođenja cilja 5 UN Agende 2030 sa posebnim akcentom na rodno odgovorno budžetiranje.

Program saradnje vrhovnih revizirskih institucija regiona, kroz sprovođenje paralelne revizije podržala je organizacija pod pokroviteljstvom Ujedinjenih nacija - UN WOMEN.

Skup je otvorio predsjednik VRI Srbije dr Duško Pejović u ime domaćina i ukazao na značaj saradnje državnih revizorskih institucija na zajedničkim temama i projektima.

Senator DRI Crne Gore dr Branislav Radulović je istakao značaj sprovođenja paralelnih revizija sa stanovišta unapređenja metodologija i postupaka vršenja revizije i založio se da se pored nacionalnih izvještaja uradi i objavi zbirni izvještaj sa rezultatima svih pet državnih revizorskih institucija.

Revizorski timovi predstavili su rezultate u dosadašnjem radu na ovoj reviziji i razmjenili iskustva sa stanovišta izrade i objavljivanja konačnih izvještaja. U ime DRI Crne Gore, dosadašnje rezultate na ovoj reviziju predstavili su Blažo Savković i Jadranka Delibašić.

DRI će po objavljivanju svog konačnog izvještaja isti dostaviti Odboru za rodnu ravnopravnost u cilju održavanja posebne sjednice na kojoj bi se prezentirali zaključci i preporuke i pozvali subjekti revizije da iste realizuju u cilju unapređenja rodno odgovornog budžetiranja u Crnoj Gori.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR