20 °

max 22 ° / min 15 °

Utorak

28.05.

22° / 15°

Srijeda

29.05.

22° / 13°

Četvrtak

30.05.

21° / 14°

Petak

31.05.

22° / 15°

Subota

01.06.

25° / 18°

Nedjelja

02.06.

28° / 18°

Ponedjeljak

03.06.

29° / 20°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Građani tvrde da je lista najvećih zarada MF u bruto iznosu, iz MF-a to negiraju

Ekonomija

Comments 0

Građani tvrde da je lista najvećih zarada MF u bruto iznosu, iz MF-a to negiraju

Autor: Antena M

  • Viber

Povodom liste od 2.000 najvećih NETO zarada u januaru koju je objavilo Ministarstvo finansija Anteni M se obratilo nekoliko čitalaca koji su demantovali iznešene podatke, obrazlažući da se radi o BRUTO zaradama za navedeni mjesec.

Tim povodom redakcija Antene M je pisala Ministarstvu finansija a iz tog resora u svom odgovoru naglašavaju da se radi o NETO zaradama, te da su se za NETO obračun opredijelili kako bi dali precizan uvid sa koliko sredstava zaposleni raspolažu na mjesečnom nivou.

Njihov odgovor prenosimo integralno:

"U januaru 2024. godine iz budžeta Crne Gore, u skladu sa metodologijom vremenskog usklađivanja, prema preliminarnim podacima, sa budžetske pozicije Bruto zarada i doprinosa na teret poslodavca, izvršeno je plaćanje u iznosu od oko 55 mil. €.

U cilju transparentnog izvještavanja o trošenju budžetskih sredstava u dijelu izdvajanja za zarade, u nastavku je dat tabelarni pregled 2.000 najvećih neto zarada isplaćenih u januaru 2024. godine sa izdatka Bruto zarade i doprinosi na teret poslodavca.

Napominjemo da u navedenoj tabeli nijesu uključene naknade koje primaju zaposleni u diplomatsko-konzularnim predstavništvima i zaposleni u međunarodnim misijama Ministarstva odbrane.

Neto zarade zaposlenih Univerziteta Crne Gore, shodno aktima Univerziteta, obuhvataju dodatke na zarade po osnovu naučnih radova, recenzija, uredništva, mentorstva magistarskih i doktorskih teza.

Navedenim pregledom nijesu obuhvaćene zarade zaposlenih u RTCG kojem se sredstva iz budžeta Crne Gore odobravaju sa pozicije transfera. Ministarstvo finansija nema uvid u podatke o zaradama zaposlenih u RTCG budući da isti nijesu dostavljeni Ministarstvu do momenta objavljivanja pregleda 2.000 najvećih neto zarada isplaćenih u januaru 2024. godine. 

Za neto obračun opredijelili smo se kako bi dali precizan uvid sa koliko sredstava zaposleni raspolaže na mjesečnom nivou".

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR