24 °

max 36 ° / min 21 °

Subota

27.07.

36° / 21°

Nedjelja

28.07.

38° / 23°

Ponedjeljak

29.07.

38° / 25°

Utorak

30.07.

36° / 22°

Srijeda

31.07.

37° / 20°

Četvrtak

01.08.

38° / 22°

Petak

02.08.

36° / 22°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Izabran bord direktora EPCG: Manjinski akcionari poništili glasačke listiće i tražili provjeru za člana koji se sa EPCG sudi zbog računa

Ekonomija

Comments 4

Izabran bord direktora EPCG: Manjinski akcionari poništili glasačke listiće i tražili provjeru za člana koji se sa EPCG sudi zbog računa

Izvor: RTVNK

Autor: Antena M

  • Viber

Na večeras održanoj Skupštini akcionara EPCG izabran je novi bord direktora te kompanije. 

Vlada je na večerašnjoj, elektronskoj sjednici predložila akcionare EPCG za novi bord direktora: Jovicu Milanovića, Vladimira Katića, Zorana Miljanića, Milutina Đukanovića, Tahira Gjonbalaja, Nevena Gošovića i Sima Jokića, koji su i izabrani. Zbog neslaganja oko kandidata iz redova PES-a, među različitim strujama u toj partiji, sjednica je počela sa 11 sati zakašnjenja.

Manjinski akcionari poništili svoje glasačke listiće ogorčeni postojećom situacijom.

Između ostalog, pitali su i kako Đonbalaj može biti član Odbora EPCG jer je, kako ističu, pravosnažno osuđen zbog“ primanja mita“, zatim sudi se sa EPCG zbog računa za struju, a EPCG u njegovom nelegalnom objektu otvara jednu od svojih poslovnica.

„Tražimo da Vlada provjeri sve te sumnje i da nas izvijesti o tome“, rekao je manjinski akcionar Golub Bojanić.

Na pitanje manjinskih akcionara i novinara da li Jokić ispunjava uslove da bude član Odbora direktora EPCG, v.d. sekretara Skupštine Predrag Krivokapić je rekao da Jokić ispunjava uslove.

V.d. sekretara Skupštine na zahtjev manjinskih akcionara upravo čita biografiju predloženih članova novog Odbora direktora EPCG.

Ono što akcionare najviše interesuje je radna biografija Sima Jokića, koji je kandidat PES–a za člana Odbora EPCG.

Jokić je inženjer elektrotehnike i zaposlen u preduzeću Vodovod i kanalizacija Nikšić.

 Manjinski akcionar Nataša Backović je rekla da je krajnje nekorektno da im se na Skupštini čita biografija novih kandidata za Odbor direktora EPCG.

„Smatram da bi Vlada trebala u pisanoj formi da elaborira sve pogrešne radnje dosadašnjeg Odbora, pa da se to ovdje razmatra. Smatram i da u Odboru direktora EPCG trebao da bude predstavnik manjinskih akcionara…“, kazala je između ostalog Backović.

Smatra da je krajnje neprimjereno da Vlada bira članove Odbora direkrora EPCG iz redova političkih partija.

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

Nikola

Spajić i Mujovića još jednom pokazuju građanima da se oni ne pitaju u donošenju bilo kakvih odluka već sve odluke donosi Mandić, ZBCG i popovi Ova vlada je nastavak Dritana I URE a to će vidjeti ubrzo EU i USA

Mila K

Manjinski akcionari pokazali ozbiljnost. U Vladi Crne Gore ne stanuju ni stid ni sram ni odgovornost. Pitati premijera i ministra od kad su zaboravili šta znači biti odgovoran?

Mila K

"Između ostalog, pitali su i kako Đonbalaj može biti član Odbora EPCG jer je, kako ističu, pravosnažno osuđen zbog“ primanja mita“, zatim sudi se sa EPCG zbog računa za struju, a EPCG u njegovom nelegalnom objektu otvara jednu od svojih poslovnica." Pa mesar je štih za ovog lika? Gdje je nađen?