13 °

max 20 ° / min 10 °

Subota

04.05.

20° / 10°

Nedjelja

05.05.

21° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

22° / 12°

Četvrtak

09.05.

18° / 13°

Petak

10.05.

19° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
ŽIG Ženski biznis: Potpisan Sporazum o saradnji sa MFI Alter Modus

Ekonomija

Comments 0

ŽIG Ženski biznis: Potpisan Sporazum o saradnji sa MFI Alter Modus

Autor: Antena M

  • Viber

Mikrokreditna finansijska institucija Alter Modus je prva potpisnica Sporazuma o saradnji na implementaciji ŽIGA „Ženski biznis“.

Sporazum o saradnji potpisale su Ana Kentera, izvršna direktorica Alter Modusa i Marija Šuković, šefica Sekretarijata Savjeta za konkurentnost (SCC), postavljajući temelje za intezivniju podršku preduzetnicama.

- Ovaj sporazum simbolizuje zajedničku posvećenost razvoju i osnaživanju ženskog preduzetništva, kroz implementaciju međunarodno priznatih kriterijuma MEST IWA 34, koji služe kao osnov za dobijanje ŽIGA „Ženski biznis“. Kriterijumi obuhvataju specifične zahtjeve vezane za vlasništvo, upravljanje, kontrolu i nezavisnost, čime se osigurava da privredna društva koja zadovoljavaju ove uslove i dobiju ŽIG, uživaju pogodnosti u okviru programa koje pruža Alter Modus.

Zahvaljujući ovom sporazumu, privredna društva nosioci ŽIGA „Ženski biznis“ biće oslobođena dodatne dokumentacije prilikom apliciranja za programe podrške finansiranja, što predstavlja konkretan korak ka olakšanom pristupu resursima i podršci potrebnoj za rast i razvoj ženskog preduzetništva.

Ovo partnerstvo važan je korak ka stvaranju povoljnijeg poslovnog ambijenta za ženske biznise, istovremeno promovišući kulturu jednakih mogućnosti i ravnopravnosti u crnogorskoj poslovnoj zajednici - navodi se u saopštenju. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR