24 °

max 24 ° / min 12 °

Nedjelja

05.05.

24° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

22° / 14°

Četvrtak

09.05.

18° / 14°

Petak

10.05.

22° / 13°

Subota

11.05.

20° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sava Laketić novi v.d. direktora Poreske uprave

Izvor: PwC

Ekonomija

Comments 0

Sava Laketić novi v.d. direktora Poreske uprave

Izvor: Mina business

Autor: Antena M

  • Viber

Vršilac dužnosti direktora Poreske uprave (PU) biće Sava Laketić, izvršni direktor kompanije PricewaterhouseCoopers (PwC) za Crnu Goru i član Upravnog odbora Američke privredne komore (AmCham), potvrđeno je agenciji Mina-business iz Vlade.

Vlada će danas, na prijedlog Ministarstva finansija, izabrati Laketića za v.d. direktora za tu značajnu rukovodeću poziciju u finansijskom sistemu Crne Gore, na najduže šest mjeseci.

Laketić je posljednjih 11 godina angažovan na više od 100 revizorskih i konsultantskih projekata, sa različitim ulogama - od člana do vođe i menadžera projekta.

Bio je član nekoliko timova PwC-a, jedne od najvećih svjetskih revizorsko - konsultantskih kuća, uključujući tim za reviziju, za saradnju sa javnim sektorom, tržište kapitala, računovodstveno - savjetodavne usluge, kao i PwC Akademiju.

Pored velikog iskustva u reviziji, aktivno je učestvovao u različitim projektima primjene međunarodnih standarda finansijskog izvještavanja (MSFI), unapređenja internih procesa i procedura te finansijskog upravljanja i izvještavanja.

Iz Ministarstva finansija je ukazivano da, između ostalog, očekuju efikasniju reformu poreskog sistema, jačanje poreske discipline, unapređenje procesa rada, fokusiranost na rezultate kroz jasnu strategiju i indikatore uspjeha.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR