15 °

max 19 ° / min 14 °

Četvrtak

02.05.

19° / 14°

Petak

03.05.

15° / 11°

Subota

04.05.

19° / 11°

Nedjelja

05.05.

21° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

19° / 13°

Srijeda

08.05.

18° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Spajić čestitao Ministarstvu finansija: Zaključena transakcija od 687 miliona eura, novac za vraćanje starih kredita i projekte, kamatna stopa 5,8%

Ekonomija

Comments 12

Spajić čestitao Ministarstvu finansija: Zaključena transakcija od 687 miliona eura, novac za vraćanje starih kredita i projekte, kamatna stopa 5,8%

Autor: Antena M

  • Viber

Premijer Milojko Spajić na mreži X obratio se povodom današnjeg zaduživanja Vlade Crne Gore.

"Upravo je zaključena 7-godišnja transakcija na londonskoj berzi u iznosu od €687 miliona i kamatnom stopom 5.8%!!! Ukoliko znamo da je američka obveznica na istu ročnost 4.2%, ili da je bezrizični EURIBOR na 4%, razumijemo koliko su povoljni uslovi. Ovako obezbijeđen novac će se koristiti isključivo za vraćanje starih kredita kao i infrastrukturne projekte za razvoj naše države", naveo je on.

Kako je dodao, nažalost - ovih dana svjedočimo i, kako objašnjava, užasnim i senzacionalističkim medijskim natpisima o transakciji.

"Koji su prkosili svim pravilima londonske berze koji nalažu DA TRANSAKCIJA NIJE JAVNA DOK SE NE ZAVRŠI ČITAV PROCES, kada ta obveznica može slobodno da se trguje na berzi i da svi njeni detalji postaju dostupni svima. Uprkos tome - pojedini mediji i kvazi analitičari nisu prestajali da bombarduju javnost sa špekulacijama, poluistinama i lažnim informacijama prije završetka procesa. Upravo je takvo ponašanje KOJE NE POSTOJI NIGDJE U CIVILIZOVANOM SVIJETU kreiralo dosta nestabilnosti na tržištu i jako otežalo rad našem timu. Malo je država u kojima javna scena radi šačice senzacije i ogromnog primitivnog neizdrža, a ponekad i političkih interesa, radi otvoreno protiv interesa sopstvene države kao kod nas.

Ali tu smo dje smo - znali smo kakvu bitku bijemo! Najbitnije da je sve uspješno završeno sa nevjerovatnim rezultatima zahvaljujući sjajnom timu Ministarstvu finansija! Svaka vam čast ljudi, moj duboki naklon!", zaključio je Spajić.

Komentari (12)

POŠALJI KOMENTAR

Vanja

Kamatna stopa od 5,8% povoljna??! Hajde sad iskreno, ko je uzeo proviziju?

Obzrvr

Sviđa mi se ova konstrukcija "primitivni neizdrž", totalno je univerzalna za sve procese koji uključuju bilo kakav sistemski rad u ovoj zemljici.

ma_neka

@čitalac, ne znam na osnovu čega tvrdite da se Spajić "iznenađujuće dobro snalazi u politici". Je li možda, zbog toga što najčešće "nije u toku", što su kršenja zakona "sitnice", što je s puno nekulturnog paradiranja podržao predsjednika Skupštine koji mu sad rukovodi Vladom?