19 °

max 19 ° / min 13 °

Utorak

14.05.

19° / 13°

Srijeda

15.05.

19° / 12°

Četvrtak

16.05.

25° / 14°

Petak

17.05.

22° / 15°

Subota

18.05.

25° / 15°

Nedjelja

19.05.

23° / 17°

Ponedjeljak

20.05.

26° / 17°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Prijestonica dobila pozitivno mišljenje za projekat javno-privatnog partnerstva - izgradnju hotela „Lokanda”

Izvor: Prijestonica Cetinje

Ekonomija

Comments 0

Prijestonica dobila pozitivno mišljenje za projekat javno-privatnog partnerstva - izgradnju hotela „Lokanda”

Autor: Antena M

  • Viber

Agencija za investicije Crne Gore dostavila je Prijestonici Cetinje pozitivno mišljenje za projekat javno-privatnog partnerstva - Izgradnja (obnova) zaštićenog kulturnog dobra - hotel „Lokanda” sa parternim uređenjem Trga umjetnika (Studentski trg) i izgradnjom podzemne garaže sa dvije etaže.

Time je Prijestonica postala prva lokalna samouprava u Crnoj Gori koja realizuje projekat po modelu javno-privatnog partnerstva, saopšteno je iz kabineta gradonačelnika. 

- U obrazloženju Agencije se pored ostalog navodi da je projekat javno-privatnog partnerstva predložen u skladu sa državnim i lokalnim ciljevima te da je predlog projekta pripremljen u skladu da članom 2 Zakona o javno-privatnom partnerstvu i u skladu sa Pravilnikom o obrascu analize opravdanosti javno-privatnog partnerstva.

Prijestonica Cetinje već dvije godine intenzivno radi na pripremi ovog važnog kapitalnog projekta. Završena je izrada Analize opravdanosti javno-privatnog partnerstva i nacrt ugovora o JPP, a shodno Strateškom planu razvoja Prijestonice Cetinje i Programu razvoja Prijestonice Cetinje za 2024. godinu planiran je početak realizacije projekta Izgradnje (obnove) hotela “Lokanda” sa parternim uređenjem Trga umjetnika (Studentski trg) i izgradnjom podzemne garaže sa dvije etaže.

Takođe u budžetu Crne Gore za 2024. godinu planirana su sredstva za početak realizacije ovog projekta. Uporedo sa tim radi se na pripremi tenderske dokumentacije i očekuje se da će najkasnije do maja tekuće godine biti objavljena javna nabavka – otvoreni tenderski postupak za odabir privatnog partnera i dodjelu ugovora o javno-privatnom partnerstvu - navodi se u saopštenju. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR